Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HEJ DÅ, MÖRKA RINGAR UNDER ÖGONEN

 
 
Känner du dig pigg och vaken – men de mörka ringarna eller påsarna under ögonen som möter dig i spegeln pekar på motsatsen? Lugn, Metros skönhetsredaktör Petra Tungården har provat ut vinterns bästa concealers.
 
 
Mörka ringar under ögonen kan vara ärftliga men kan också bero på sjukdom, allergier och dåliga sömn- eller kostvanor. Huden är som allra tunnast under ögat och att de blodådror som löper under syns därför lätt igenom. Och det är därför brist på sömn kan orsaka att blodådrorna under ögonen utvidgas, vilket ger huden under en mörk nyans. En annan orsak till mörka ringar kan vara brist på vitaminer. Så se till att få i dig ordentligt med frukt och grönt, dra ner på saltet och drick mycket vatten. Vissa studier visar även på att koffein och en sockerrik kost kan förvärra problemen.
 
Investera i en concealer som är gjord för att användas under ögat, som är lättare i konsistensen än ett täckstift och inte lägger sig som skidspår under ögat. För att få bäst effekt av din concealer kan du prova att applicera den efter din foundation och före ditt puder. Varför ska man göra så? Jo, din foundation ger concealern något att fästa i och pudret fixerar looken. Det är ett yrkesknep som är väl värt att prova.
 
 
Text. Petra Tungården
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!