Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Hernández Cornet tilldelas The Max Factor Award 2013

Varje år tilldelas en svensk designer det prestigefyllda priset “The Max Factor Award”. Förra året tog designduon ALTEWAISAOME emot priset och i år tilldelas det märket Hernández Cornet.

Av. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. HERNÀNDEZ CORNET

Anna Hernández, grundaren av märket Hernández Cornet, gick ut Beckmans Designhögskola våren 2004 och har sedan dess blivit ett känt namn inom den svenska modebranschen efter att ha grundat sitt eget märke 2008. Sedan dess har designmärket fått mycket publicitet i både  Sverige och utomlands för sina konceptuella kläder.

I år får märket den stora äran, i och med vinsten, att öppna upp hela den svenska modeveckan som går av stapeln 28 januari på Berns Salonger i centrala Stockholm.

– Ana Hernández är utan tvekan en av de mest talangfulla designers vi ser på den svenska modescenen just nu. Hon har en förmåga att, med små men väl utvalda förändringar i kollektionerna, hålla oss intresserade och nyfikna säsong efter säsong, säger Elisabeth Hagelberg, Sales & Marketing Director för Max Factor Sverige i ett pressutskick

Juryns motivering till vinsten lyder: “Med ett unikt uttryck som kombinerar konceptuell design med bärbart och åtråvärt mode har Hernández Cornet lyckats återinspirera den svenska modescenen. En känsla av déjà vu, en touch av street och kollektioner som med snitt och materialval har en spännande förmåga att lura ögat är återkommande teman hos husets grundare Ana Hernández, vars design konsekvent och logiskt utvecklas säsong efter säsong. Hernández Cornets arbete är uppfriskande i en värld där konstant förändring alltför ofta känns som ett självändamål”

– Jag är otroligt hedrad över att få vinna det prestigefyllda The Max Factor Award. Jag ser så mycket fram emot att visa min AW13-kollektion under Mercedes-Benz Fashion Week kompletterad med make-up av Tomas Lenneryd och Max Factors duktiga team, säger Ana Hernández i ett pressutskick.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!