Mode

H&M satsar på hållbarhet – nu kommer nya konceptet till Sverige

Nu kommer H&Ms hållbarhetssatsning H&M Take Care till Sverige. Ett koncept som erbjuder kunderna både produkter och tjänster som ska förlänga livstiden på dina kläder.

hm-take-care-hm-satsning-hallbarhet-puffFoto: REX Features/H&M

H&M Take Care finns redan i Tyskland, Frankrike och Norge och Sverige blir nästa land på tur att få ta del av den nya satsningen.Den består av prokdukter, en sajt med hållbara tips och en syatlejé. I butik kommer det finnas ett fåtal syateljéer med experter på plats, där kan du få dina kläder lagade eller uppiffade, både dina gamla favoriter som nya. Det behöver heller inte vara H&M-kläder i fråga utan du kan köpa lagning av alla dina kläder.

Produkterna som lanseras har fokus på klädvård och hållbarhet som bland annat en tvättpåse som silar bort mikroplaster lagningslappar, sy-kit, fläckborttagningsmedel och tvättmedel för kallvatten.

– Vi vet att våra svenska kunder har ett stort hållbarhetsintresse och genom Take Care-konceptet kan vi hjälpa dem att förlänga livstiden på deras favoritplagg samtidigt som de kan göra något bra för miljön. Våra kunder kommer att kunna få hjälp med allt från guidning om hur de kan ta hand om sina plagg på ett smartare sätt, till att kunna justera längden på sina byxor eller reparera sitt blixtlås, säger Felicia Reuterswärd, hållbarhetsansvarig H&M Sverige, i ett pressmeddelande.

Från och med i mitten av januari landar konceptet i butiken på Hamngatan i Stockholm och i onlinebutiken, under året kommer det också komma till Malmö och Göteborg.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!