Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

H&M gör designsamarbete med Simone Rocha

Under 2020 blev det inget av det designsamarbete som H&M annars brukar lansera stort varje år. Därför har nyfikenheten varit extra stor kring vem som gör årets designsamarbete med H&M – och nu står det klart att det är designern Simone Rocha.

Foto: H&M

Kollektionen Simone Rocha x H&M kommer att innehålla kläder för både dam, herr och barn – en utveckling av märket, som tidigare inte har gjort barnkläder.

Simone Rochas kläder är inte de du väljer om du vill smälta in och är ute efter basplagg; den irländska designern är känd för sina iögonfallande kreationer med allt från utsmyckningar till stora och innovativa silhuetter, och det är sannolikt att den kommande kollektionen kommer att bära spår av detta, om än i en mer kommersiell form.

Vilken designer som kommer göra nästa deisgnsamarbete är alltid hemligt in i det sista, och enligt Vogue var designerns kodnamn inom H&M “Pearl”, på grund av hennes förkärlek för pärlor. Tidningen skriver att samarbetet inleddes redan 2018, och så snart som i mars i år kommer vi att kunna se resultatet av samarbetet i utvalda butiker och online.

– Jag ser så mycket fram emot att jobba med H&M med den här väldigt speciella kollektionen. Den är verkligen en hyllning av mitt märkes kännetecken och inspirationen som har format mig. Jag har varit ett så stort fan av H&M:s samarbetskoncept både som designer och som kun. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – det är en så otrolig lista av alumner som jag får vara en del av, säger Simone Rocha i ett pressmeddelande.

Foto: H&M

Enligt H&M kommer vi att få se en hel garderob i kollektionen: festplagg i form av bland annat tyllklänningar och skräddade plagg, stickat, skjortor, ytterplagg som trenchcoats, tshirts och accessoarer – inklusive hennes kännetecknande glittrande smycken och pärlutsmyckade skor.

Om du inte vill vänta ända till mars så kan du spana in några av våra favoriter från Simone Rochas eget märke nedan. Så vackra – och med ett betydligt högre pris än i kollektionen för H&M, får vi hoppas!

Skjorta med rosett - Simone Rocha KÖP

Skjorta med rosett - Simone Rocha

Pris: 2 265 kronor.

Nedsatt med 50 %.

KÖP

Nästa bild
Top i tyll och satin - Simone Rocha KÖP

Top i tyll och satin - Simone Rocha

Pris: 3 563 kronor.

Nedsatt med 60 %.

KÖP

Nästa bild
Klänning i tyll och satin - Simone Rocha KÖP

Klänning i tyll och satin - Simone Rocha

Pris: 9 027 kronor.

Nedsatt med 50 %.

KÖP

Nästa bild
Klänning - Simone Rocha KÖP

Klänning - Simone Rocha

Pris: 5 910 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skor med pärldekoration - Simone Rocha KÖP

Skor med pärldekoration - Simone Rocha

Pris: 4 040 kronor.

Nedsatta med 30 %.

KÖP

Nästa bild
Sandaler - Simone Rocha KÖP

Sandaler - Simone Rocha

Pris: 3 410 kronor.

KÖP

Nästa bild
Väska i äggform - Simone Rocha KÖP

Väska i äggform - Simone Rocha

Pris: 6 122 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!