Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Eddy Anemian är den precis utexaminerade designern som vann ”HM Design Award 2014”-

Mode

H&M:S ANDRA SAMARBETE

 

 

Eddy Anemian är den precis utexaminerade designern som vann ”H&M Design Award 2014”-priset. Den 23 oktober släpps hans eklektiska, färggranna och voluminösa kollektion inspirerad av skådespelerskan Tilda Swinton i filmen ”I Am Love” i butik. Något ni inte vill missa.

 

 

Grattis till en fantastisk vinst och kollektion. Hur känns det?
Tack! Jag känner mig verkligen så glad och stolt över vinsten och processen av kapselkollektionen.
 

 

Är det här en dröm som har gått i uppfyllelse?
Ja men absolut. Att få den här publiciteten av mitt märke och de jag gör så snabbt efter mina studier är helt magiskt. Jag kunde inte varit mer nöjd och smickrad!
 

 

Och hur känns det att personer på riktigt kommer köpa dina plagg från butik?
Ibland kan jag faktiskt inte förstå att det är sant. Jag uppskattar verkligen så mycket att mina kompisar och olika kunder blir lite stressade för att de vill se resultatet av den här kollektionen nu. Jag har försök njuta av varje steg under utvecklingen av den och jag är så nyfiken på att se hur många som kommer vilja köpa plaggen.
 

 

Vad har varit mest roligt under processen med H&M och vad har varit mindre kul?

Resan till Shanghai var väldigt cool eftersom vi kunde passforma alla plagg innan vi skickade dem för produktion. Det var både intressanta och mycket viktiga beslut som togs under resan och jag är väldigt glad över att jag fick ett så stort stöd av H&Ms designteam under den. Det har inte direkt varit något negativt faktiskt. Det enda som har varit lite tråkigt är att jag har behövt plocka bort vissa detaljer från plaggen då de har varit svåra att producera.
 

 

Och hur ser framtiden ut?
Jag skulle drömma om att få jobba för något prestigefullt modehus i Paris till att börja med. Men sedan om max fem år skulle jag vilja skapa mitt eget märke under eget namn.
 

 

Den senaste kollektionen du visade gick åt det mer extrema hållet. Kommer vi få ser mer användbara kollektioner i framtiden eller kommer du hålla samma linjen?

Självklart vill jag göra min design mer användbar men min stil ligger just nu mellan både ready-to-wear och couture och i stunden vill jag inte välja vilken jag ska satsa mer eller mindre på.
 

 

Vem är du som designer?

I början av skapandet av en ny kollektion har jag alltid massor av idéer och vägen dit är ganska tuff tills jag bestämmer vad jag ska göra. I slutändan handlar allt om passion och njutning men vägen dit är svår eftersom det alltid är svårt att ta beslut om vad man ska och inte ska göra för att skapa det perfekta plagget.
 

 

Och vad inspireras du av?

Det beror lite på. Jag inspireras mest av konst, landskapsbilder och kostymutställningar. I början gjorde jag stora eklektiska moodboards inför varje kollektion. Jag blandade vintagetyger med moderna kläder, med etniska kostymer, blommotiv, bergslandskap och olika fotografier i ett försök att förklara vad jag tänker.
 

 

Har du några roliga eller annorlunda ritualer som du bara måste göra till exempel innan en visning?
Innan en visning, kan jag stå framför klädställningen i flera timmar utan att röra en millimeter. Jag försöker förstår vad som är fel, vad som inte går ihop eller vad jag måste ändra vilket kan bli rätt långa tysta timmar haha.
 

 

Text. Caroline
Foto. H&M
 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand