Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

“Svenskar är otroligt välklädda”

 00o=Andreas Löwenstam,UB2 (kopia)
 
 Andreas Löwenstam är chefdesigner på ett av världens största modeföretag, H&M, och har visat att männen är minst lika viktiga som kvinnorna när det gäller mode. Vi har träffat honom för att prata stil, Stockholms modevecka och höstens viktigaste plagg.
 
– Martin Hansson

 
 
Herrmode har aldrig varit större och haft mer i fokus än nu. H&M öppnade tidigare i år en renodlad herrbutik på Norrmalmstorg i Stockholm och modejätten har årligen en visning där de vill lyfta fram unga talanger.

– Vi visar sedan ett par år tillbaka ”H&M Design Award”. En designtävling där vi som företag uppmuntrar och stöttar unga kreativa designers och hjälper dem att synas. Studenter från designskolor i hela Europa, USA och Asien får chansen till en egen visning under Stockholms modevecka samt möjlighet att visa sin kollektion i utvalda H&M-butiker runt om i världen, säger Andreas Löwenstam och fortsätter:

 

– Det är otroligt viktigt för Stockholm och Sverige som land att ha en modevecka. Vi är kända i Sverige för att vara kreativa och öppna för förnyelse. Så enligt mig är modeveckan en självklarhet.

 

Främst lyfter den svenska modeveckan fram våren och sommarens klädkollektioner för 2015. Men Andreas har mer än koll på den stundande höstens största trender för män.

– I höst är ett av de tre viktigaste plaggen för herrar rocken. En klassisk men samtidigt modern produkt som funkar till allt. Sedan någon form av en kortare jacka och då tänker jag antingen på bikerjackan eller bomberjackan. Som ett tredje plagg vill jag säga en skön, rundhalsad och strukturstickad tröja.

 

Andreas har ett brinnande intresse för mode och kan varje dag, i vilket land han än befinner sig i, se plagg som han och H&M har varit med och tagit fram.

– Just svenska män kanske inte sticker ut så mycket i stilen men vi är kända för att vara välklädda. Vi kan komma undan med bara en t-shirt och jeans och ändå se väldigt snygga och fräscha ut, vilket är både praktiskt och bekvämt.

 
 

Namn: Andreas Löwenstam.

Ålder: 42.

Gör: Chefdesigner på H&M.

Favoritdesigner: Our Legacy. De är fantastiskt duktiga.

Modestad: Tokyo. Det är en så inspirerande, kreativ och häftig stad.

Bästa stiltips: Var ärlig mot dig själv, tvinga inte på dig ett plagg du inte trivs i – det syns på en gång.

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!