Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Höjdpunkterna från Milano Fashion Week SS16

puff
 
Milanos modevecka är över för den här gången. Men innan vi lämnar den italienska storstaden helt och byter ut vårt röda vin och pastan mot ostar, champagne och baguetter listar vi några highlights här nedan från veckan som gått.
 
50 nyanser av vitt, rött ihop med rosa, blommor i mängder och 80-tals influenser. Milanos modevecka har bjudit på en rejäl dos inspiration där det mörka tonerna som vi såg mycket av i våras har bytts ut mot härliga mängder av färg. Flera av modehusen har återigen sett rött i kombination med rosa där Gucci, Fendi och Blumarine visade upp snyggast alternativ. Vi har även fått se stora mängder av paljetter, metervis av volang (precis som under Londons modevecka), skira material i chiffong och siden, både toppar, jackor och väskor i det återkommande favoritmaterialet på våren – ormskinn – och mängder av blom- och marininspirerande prints.
 
Siluetten har varit blandad där stora överdelar har mixats med nättare underdelar och där oversizade jackor matchats med kortare kjolar eller klänningar. Vi har även sett en hel del 80-tals influenser i såväl färgval som siluett där den rundaxlade, något boxiga och något kortare jackan varit genomgående. Något som både har varit intressant och inspirerande och som har synts tydligt i Gucci, Pucci och Roberto Cavalli estetik är att de har fått nytt blod i företagen.
 
Gucci, med nya Alessandro Michele i spetsen, fortsätter bygga på sin moderna geek chica look och lämnar mer och mer den sexiga kvinnan vi sett tidigare bakom sig. Samtidigt visar även Pucci upp ett mer ungdomligt uttryck där nya chefsdesignern Massimo Giorgetti valt att välja bort den sexiga starka kvinnan vi sett tidigare och ersatt henne med en som är mer lekfull. Milanos modevecka har kort och gott levererat på hög nivå. Här nedan listar vi fyra favoriter från veckan som gått.
 
 
PradaSS16

Prada SS16

 
GucciSS16

Gucci SS16

 
EtroSS16

Etro SS16

 
N21SS16

No.21 SS16

 
 
Läs även:
Höjdpunkterna från London Fashion Week SS16
Så stylar du mom-jeansen bäst
10 varma och
snygga kappor för hösten 2015
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!