Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HON ÄR CÉLINES NYA, GAMLA ANSIKTE

celine-joan-didion-spring-2015-holding
 
 
Det krävs inte längre unga supermodeller för att skapa hype och bästsäljare. I alla fall inte om man ska tro Céline, med chefsdesignern Phoebe Philo i spetsen. För det franska modehuset har de senaste 24 timmarna (av vårt Instagram-flöde att döma) lyckats bättre med att break the internet med sin senaste kampanj med 81-åriga Joan Didion i huvudrollen, än Kim Kardashians inoljade rumpa gjorde.
Nu kan alltså odödliga stilikonen tillika stjärnförfattaren Joan Didion lägga till mer än en redaktörspost på amerikanska Vogue och bästsäljande romaner, på sitt långa cv.
 
Tillhör du den skara som kände sig förvirrade när en äldre kvinna i stora svarta glasögon helt plötsligt var överallt på hela Instagram? Joan Didion är känd för att ha författat en uppsjö av amerikanska bästsäljare, så som Ett år av magiskt tänkande och Bönbok för en vän och sitter på titeln evig ikon i fler sammanhang än bara klädmässiga. Och benar man ut detta och lägger ihop coola, smarta Céline med exakt lika coola och smarta Joan Didion, känns samarbetet självklart.
 
 
Text. Fanny Ekstrand
Bild. Juergen Teller
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!