Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

HÖSTENS MEST SJÄLVKLARA PLAGG

 

I höst har funktionsjackor och andra alternativ till ytterplagg fått kliva åt sidan för den klassiska rocken. Rocken är höstens mest självklara plagg och har denna säsong moderniserats och blivit kaxigare.

 

Den tidlösa rocken finns i flera olika modeller men när det kommer till ytterplagg är det stilsäkrast att tänka långsiktigt. En enkelknäppt ytterrock är ett vinnande alternativ medans den dubbelknäppta är oslagbar för dig som vill addera en nypa av attityd. Tänk på att välja en rock efter vårt nordiska klimat som skyddar mot både vind och fukt. Vill du åt den lyxiga känslan är en blandning av ull och kashmir att föredra och håller dig varm mot snålblåsten.

 

Utgångspunkten för en god passform är att axelpartiet inte är överflödigt utan formar sig efter axlarna, att rocken har en knälång längd och ryggslits. I höst är trenden för oss herrar en längre rock som går ner över knäna – vilket dock är en smaksak. Rocken är lättmatchad och gör sig lika stilig till ett par välanvända jeans som till kostymen eller favoritchinosen. Prioritera kvalité och låt rocken åldras med värdighet. Det nya avskalade sättet att bära en ytterrock på märks tydligt på detaljerna. Smarta ficklösningar för teknikprylar och avtagbart foder gör att du får ut så mycket som möjligt av ytterplagget och rockar vinterhalvåret elegant.

 

Text. MARTIN HANSSON Foto. ALL OVER PRESS

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!