Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Höstens otrendigaste accessoar – så undviker du den röda och snuviga näsan

Det finns knappast några klarare höst-tecken än gula löv och röda näsor. Men i höst kan du klara dig från förkylningsnäsan – tack vare de här grymma huskurerna och Kleenex vårdande näsdukar med balsam.

 

  • Vitlök – innehåller antibakteriella ämnen. Skiva några klyftor, och låt dem dra över natten med lite timjan och kanske en skvätt honung. Passar utmärkt mot luftvägsbesvär och halsont.

 

  • Ingefära – är inflammationshämmande och dess starka smak är uppiggande. Riv ingefäran och blanda med färskpressad apelsinjuice för en effektiv vitamininjektion.

 

  • Morot – fungerar slemlösande och har en lätt bakteriedödande effekt. Rårivna morötter till maten, en värmande soppa eller en morotsjuice är riktiga dunderkurer vid förkylning.

Även om det inte går att stoppa förkylningen alla gånger, så går det att undvika den röda och ömma näsan. Det bevisar inte minst Kleenex med sina Kleenex Balsam-näsdukar.

 

Kleenex skyddar huden
Det är lätt att tro att det är själva förkylningen som gör näsan röd och irriterad. Men den verkliga boven är i stället allt papper du använder när du snyter dig. Toalettpapper och hushållspapper sliter nämligen på huden.

Därför innehåller Kleenex Balsam näsdukar ett skyddande balsam med Calendula, en av naturmedicinens mest använda läkeväxter. Balsamet bildar ett skyddande lager på huden när du snyter dig, som förebygger uttorkning och irritation.

 

Byt i tid!
Det är viktigt att byta näsduk i tid. När din hud väl blivit öm och irriterad är det nämligen redan för sent. Men om du byter till en skyddande näsduk i tid så slipper du problemen – och gör förkylningen lite mindre jobbig.

 

Få gratisprover!
Maila till [email protected] och få gratisprover av Kleenex Balsam näsdukar. Först till kvarn – gäller så länge lagret räcker.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!