Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

7 galna hotell som garanterat gör resan minnesvärd

7 galna hotell som garanterat gör resan minnesvärd
7 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/09/Faralda_kranhotell.jpg

Kranhotell

Bo i en lyftkran på Faralda I Amsterdam färdigställdes under förra året renoveringen av en gammal lyftkran. Resultatet blev ett lyxhotell som svävar 50 meter över en av stadens industrihamnar som kommit att bli ett riktigt mecka för Amsterdams alla hipsters. Den modige besökaren erbjuds även möjligheten att hoppa bungyjump från hotellanläggningen.

https://metromode.se/files/2015/09/HayemaHeersFarmset_Holland.jpg

Laduhotell

Rustikt laduhotell I norra Holland finner du hotellet med de något omoderna men sköna halmsängarna. Det tiotusenåriga sängmaterialet är en röd tråd i hotellets alla rum där finns både halmigloos med glastak och loftsängar. Men Hayema Heerd Farmset är inget för dig med hösnuva, eller pälsallergi heller, då det strövar djur på området.

https://metromode.se/files/2015/09/NineHoursHotel_Kyoto.jpg

Kapselhotell

Kapsla in dig i Kyoto Compact living i form av kapselhotell och minikabiner är ingen nyhet i Japan. Men nu har Nine Hours Hotel i Kyoto tagit det hela till en ny nivå. I det nya hotellet begränsas inte bara utrymmet utan även tiden under vistelsen. Hotellvistelsen delas upp i tidsblock där gästen har en timme för att duscha, sju till sömn och en timme för morgonrutinerna. Tid som anses räcka för att vara redo för en ny dag.

https://metromode.se/files/2015/09/Sala_silvergruva.jpg

Gruvhotell

Silvergruva i Sala Den större delen av Sala silvergruvas logi ligger i det lilla och till synes orginella vandrarhemmet med 15 rum. Men 155 meter ner under marken ligger den mer annorlunda ”The Mine Suite” som är det djupast belägna hotellrummet i världen. Där nere under jorden har du ingen täckning på din mobiltelefon men kommunikation med walkie-talkies ingår i priset och fungerar dygnet runt.

https://metromode.se/files/2015/09/TheCraczyHouse_trädkoja.jpg

Hotell i trädkoja

Trädkoja deluxe Barndomsdrömmen om en trädkoja behöver man inte ge upp för att man blivit vuxen. I Vietnam ligger 
Hang Nga Guesthouse, som även kallas ”The Crazy House”. Huset är ritat för att efterlikna något som skulle varit en dröm för Gaudí eller Dalí och har kommit att bli en symbol för idérikedom och mångfald. I den stora kojans rum ryms allt från djurskulpturer till svampstolar.

https://metromode.se/files/2015/09/Seaventures-Rig-Resort.jpg

Bo på och dyk från en oljerigg

Hotell på oljerigg I Malaysia är det vanligt att oljeriggarna skrotas direkt när de förlorat sitt komersiella värde.  Men i sydöstra Malaysia konverterades en av riggarna till Seaventure Rig Resort. Rummet har 27 rum med unik närhet till korallreven och undervattensliv, alltså drömmen för en dykare. Hotellet erbjuder också karaokebar, soldäck och filmrum.

Om du känner att det faktiskt inte är resan som är målet, utan vill att målet ska vara det där lilla extra så kan dessa hotell vara något för dig.
 
Det är något väldigt trist med hotellrum som alla ser ut att vara stöpta i samma form. Inspireras av dessa unika hotell inför nästa resa, det blir onekligen en vistelse att minnas! Läs mer och hitta andra spännande hotell på Momondo
 
 
Av: Lovisa Carlberg
Foto: Irina Barabanova

 
 
Läs också:
HAY och COS i trendigt designsamarbete
Här är Petra Tungårdens lägenheter genom tiderna
Grått är flott – 10 snygga prylar i den svala nyansen

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!