Mode

Hur bra som helst

hanna_goransson_presentation2

Metro Modes nya bloggstillskott Hanna Göransson är Söderhamnstjejen som precis släppt en grön kokbok. Blott 24 år gammal inspirerar hon en stor skara till en hälsosammare livsstil, utan socker och gluten, varje dag.

Berätta, vem är Hanna Göransson?
– Jag är en person som generellt har ett stort behov av att få utlopp för min energi och min kreativitet. Jag lägger märke till de små detaljerna och är generellt väldigt “vardagsimponerad”. På dagtid arbetar jag som webbdesigner och när tid finns jobbar jag även som fotograf.

Varför startade du en blogg om mat och träning?
– Allt började när jag för några år sedan på riktigt hittade lyckan i träning. Jag var trött på att vara i obalans i kroppen vilket ledde till att jag började intressera mig för matens betydelse. En rejäl nedskärning av gluten, raffinerat socker, snabba kolhydrater och de flesta mjölkprodukter ledde till ett piggare, starkare och gladare jag. I samma veva startade jag ett instagramkonto (@hanna_hurbrasomhelst reds. anm.) där jag delade med mig av mina nya matkreationer, det blev väldigt omtyckt och ledde så småningom till att jag startade en blogg och nu även till min kokbok.

Hanna Görenasson

Du har precis släppt en kokbok, Friendly Food, vad är friendly food?
– Jag tror på att varje person behöver hitta sitt eget välmående. Jag är varken Sveriges nästa hälsoguru eller någon stjärnkock, men jag hoppas kunna inspirera till läcker mat som gör gott. I boken finns nästan 80 recept med allt från pajer och lasagne till chokladbomber och godis. Alla är fria från gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker. Det är ingen regelbok för vad man ska och inte ska äta, snarare en inspiration.

Hur hittade du recept och inspiration till en hel bok?
– Jag kommer fram till mina recept genom en herrans massa härligt experimenterande. Det är genom “misslyckanden” i köket som jag kommer fram till de bästa recepten. I köket går jag på känsla och inspirationen hämtar jag överallt. Jag hade haft bloggen i cirka 1 år innan jag blev förfrågad att skriva boken, så jag hade jag en del recept på lager. Jag har fortfarande listor på receptskisser som jag inte ens har påbörjat.

Vilka är dina topp 3 recept i Friendly Food?
– Oj vad svårt! Jag tror att det är blåbärsgröt, pizza och cremé brulee.

Text. Fanny Ekstrand
Bild. Hanna Göransson

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!