Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Fler personer har dött av en selfie än en hajattack 2015

selife-dödar-fler-än-hajar-kills-
 
Nu har risken blivit större att du dör av en selfie än av en hajattack.
 
I takt med att fenomenet selfie har blivit allt större, ger sig fler ut på minst sagt farliga strapatser för att ta den perfekta bilden. Jakten på en bild som ger många likes kan faktiskt vara dödlig. Enligt Mashable har faktiskt fler personer dött av en selfie i år än av en hajattack. Åtta personer har dött av hajar men hittills har 12 personer dött i samband med en selfie.
 
En 66-årig turist dog efter att ha ramlat ner för en trapp vid ett försök att ta en selfie vid Taj Mahal. Att falla när man ska ta en selfie är den vanligaste dödsorsaken, men det är också några som blivit påkörda av tåg när de försökt fånga drömbilden. Anledningen till att så många dör när de ska fota sig själva kan vara att fler är beredda att utsätta sig för fara för att ta en bild som kommer generera i många likes. Det har också blivit vanligt att man försöker ta en bild tillsammans med björnar eller andra farliga djur. En annan anledning till dödsfallen kan helt enkelt vara att man är för upptagen med att fota sig själv att man inte ser var man sätter fötterna.
 
I framtiden är det kanske säkrare att låta någon annan fota oss istället.
 
 
Av: Lisa Dahlgren
Foto: REX
 
 
Läs även:
Kendall Jenner om Caitlyn Jenners omvandling: ”Jag har vetat om det sen jag var liten”
Så skickar du mejl till ditt framtida jag
Rihanna är dubbelt aktuell för Puma – lanserar skokollektion och frontar reklamfilm

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!