Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

INFÖR MODEVECKAN MED CAROLINE SANDSTRÖM

20140415_Metro_mode0365_1
 
 
Att nästa vecka är lika med startskottet för det som modeeliten kallar för fashion month, är ingen nyhet. Stockholm är först ut i raden för att sedan avlösas av Köpenhamn, New York, London, Milano och till sist Paris. Metro Mode har tagit ett snack med moderedaktören Caroline Sandström och kollat med henne vad hon ser mest fram emot och hur hon tror att man fångar street style-fotografernas uppmärksamhet. 
 
 
Caroline, modeveckan är runt hörnet! Vad ser du fram emot?
– Inspirationen, alla modekollegor man annars inte hinner träffa och de alltid lika stressiga men roliga luncherna (där man ordagrant får slänga in sushin i munnen) på Berns.
 
Vad är din största uppgift på modeveckan, vad gör du?
– Min största uppgift är att tillsammans med mina kollegor rapporterar om alla visningarna både i bilder och text till dagstidningen Metro och metromode.se. Att trendspana och att skriva upp favoriter jag vill använda i kommande jobb i höst.
 
Vad man har på sig är en stor grej, vad kommer du att bära?
– Jag gillar att känna mig bekväm och säker i min stil. Det värsta som finns är när jag ska försöka ha på mig den där balla toppen till exempel som jag sedan bara känner mig riktigt ful, utspökad och obekväm i. Det misstaget har jag gjort och det vill jag inte göra om haha. Så jag kommer bära det jag alltid bär. Däremot försöker jag alltid skruvar upp min look lite extra under de här dagarna – man vill ju inte gå runt och vara en vandrande snoozefest.
 
Ifall man vill smälta in på modeveckan, vad ska man ha på sig då? Hur blir man fångad av armén med street style-fotografer?
– Det finns väl egentligen inga regler. Så kör på de du gillar. Om du vill bli fångad på bild däremot gäller det att klä dig i de senaste trenderna, i utstickande plagg och gärna i färg. Vill du ha en måttstock? Googla Anna Dello Russo och Giovanna Battaglia, två streetstylefantaster.
 
Hur ser ditt survival-kit ut för modeveckan? Tre saker du inte går dit utan?
– Bara tre? Det får bli sex. Min mobilladdare (att den alltid ska dö), min kalender (utan den har jag INGEN koll), min kamera, min dator, mitt puder från Chanel (som får din vinterbleka hy att se någorlunda fräsch ut) och de jag gärna kallar för gyllene ögondropparna från Clear Eyes (hej beroende).
 
Slutligen, vilken visning tror du kommer att vara veckans bästa?
– Personligen gillar jag ju det stilrena, klassiska och skräddade så jag måste ännu en gång säga Filippa K – mitt absoluta favoritmärke.
 
 
Text. Fanny Ekstrand
Foto. Dennis Wernarsson

 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!