Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

INFÖR MODEVECKAN MED IRIS HJELMSTEDT

Om bara några dagar drar Mercedes Benz Fashion Week Stockholm igång. Under dessa tre dagar samlas hela Sveriges modeelit för att spana in vårkollektionerna 2013. Men som alla vet är det inte bara en catwalk som pågår innanför tälten – utan det pågår även en utanför. Metro Mode ger dig en uppvärmning inför modeveckan genom att ta en kort snackis med några av Sveriges största namn inom modevärlden. Vi har bland annat tagit redan på vad förväntningarna är inför visningarna, om man redan nu har planerat vad man ska ha på sig och vem man kommer spana in lite extra. Näst på tur är, Iris Hjelmstedt, som är modeassistent tå tidningen King.

Vad är dina förväntningar inför modeveckan?
Tycker alltid att jag har höga förväntningar när det nalkas modevecka. Även om man varje säsong saknar vissa märken eller annat så är man ändå alltid nyfiken på nya märken, nya kollektioner och nya trender. Samma känsla i år.

Har du redan bestämt vad du ska ha på dig?
Nej, jag brukar oftast klä mig ganska bekvämt och jag tror inte att det blir något undantag denna gång. Men ett par klackar kan man väl kanske slänga på sig. När det ändå är modevecka och allt.

Vilken/vilka visningar ser du mest fram emot?
Det känns som att J.Lindeberg slår på stora trumman i år och jag tror att förutom en som vanligt snygg herrkollektion kommer man få se en oväntat snygg damkollektion som deras nya damdesigner står bakom. Hope tror jag också på. De gjorde vår/sommar-kollektionen så bra sist, så förhoppningsvis gör de den minst lika bra i år. Sen är det alltid kul om något mindre och lite nyare märke överraskar. Altewai Saome visar herr för andra gången och jag hoppas att det utökas den här säsongen till att bli mer än tre looks som det var sist.

Vem kommer du spana lite extra på under modeveckan?
Lalle Johnson. Välklädda män som honom växer inte på träd. Sen är det alltid kul att se de danska donnorna på plats som oftast är väldigt snyggt klädda.

 

Av. Caroline Sandström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!