Mode

Ingrid klädde sig så fult som möjligt på Fashion Week – blev utsedd till en av de bäst klädda

Under Fashion Week fylls Stockholm med personer med den andra spektakulära och märkliga outfiten efter den andra. Ingrid Altino, reporter på VICE, bestämde sig för att klä sig så fult hon bara kunde – för att se om hon blev fotad. Resultatet? Hon utsågs till en av de bäst klädda.

FULT-FASHION-WEEK-PUFFFoto: Hampus Andersson/VICE

I sin artikel skriver Ingrid att hon inte kan någonting om mode och alltid går omkring i samma uniform, svart upptill och nertill. Hon klädde sig från topp till tå i plagg hon hittat på Stadsmissionen, där den röda tråden var ingen alls och ledordet var att “blanda olika stilar, plagg och accessoarer i en hemsk mix”. Hennes outfit bestod av en kortärmad skjorta med tropiskt motiv, långärmad tröja, för korta byxor, liten väska i fuskpäls och sandaler med strumpor. I den outfiten gav hon sig ut bland modemaffian och väntade på att bli fångad på bild. Vilket hon sen också blev och hamnade i en artikel av Elle med de bäst klädda under modeveckan. Läs hela hennes text här>

Hur kom du på idén?
– VICE har tidigare gjort liknande artiklar i andra länder, så när Fashion Week närmade sig här tänkte vi att det kan vara kul att testa här med. Mode i Sverige känns svårt att platsa in i men samtidigt öppet för nya trender så förutsättningarna kändes bra.

Vad har du fått för reaktioner efter?
– Många har tyckt att det var roligt och det är såklart jättekul. Jag förväntade mig lite fler arga reaktioner, det är såklart känsligt att driva med andra människors passion, intresse eller jobb. Men jag gjorde det ju inte alls för att håna modevärlden och jag är glad över att andra verkar ha förstått det.

Har du lämnat din uniform nu och fortsätter klä dig i tropikmönstrat?
Haha nä, uniformen är tillbaka. Jag blev dock lite fäst vid skjortan, den är ganska fin? Övervägde faktiskt ta på mig den imorse men bangade. En solig och fin dag kanske jag vågar.

Vad har du för tankar kring Fashion Week?
– Jag har ju inte så bra koll på mode så jag har tyckt det känts lite stelt och tråkigt. Men om man du är modeintresserad är det säkert jättekul att få ny inspiration och träffa andra i branschen. Det är väl egentligen ett industrievent som vilket som helst, att jag som inte är insett inte tycker det är superkul är ju inte så konstigt. Bokmässan är nog inte så spännande om man inte läser och Almedalen känns antagligen rätt tråkigt om man inte bryr sig om politik.

Har din tanke om Fashion Week förändrats efter detta experiment?
– Nja, det var tråkigare än jag trodde faktiskt. Förväntade mig lite mer lyx och flärd om jag ska vara ärlig. Dock var det mycket med accepterande och inkluderande än vad jag hade förväntat mig. Jag var lite nervös innan för att människor skulle titta snett men det kändes faktiskt inte alls så – alla verkade respektera att olika människor har olika sätt att uttrycka stil och mode på. Kanske är fashion week den absolut med accepterande platsen att klä sig fult på?

Kommer du hänga på Fashion Week även nästa år?
– Troligtvis inte, det var ju som sagt inte ett jätteroligt event för någon som inte kan mode. Det skulle vara i så fall om jag klär ut mig igen och gör en ny artikel. Om ni ser någon i peruk smyga runt bakom pelare kan det mycket väl vara jag.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!