Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

INTERVJU – GABRIELLA FRIE

Gabriella Frie blev precis befordrad och jobbar som Production Manager för märket The Row, har hand om ready-to-wear-kollektionen och jobbar tätt intill Mary-Kate och Ashley Olsen.

Hur fick du jobbet på The Row?
Jag jobbade som produktionsassistent hos designern Brian Reyes när jag blev tillfrågad om jag var intresserad av att jobba för The Row. Efter två intervjuer för tjänsten med Ashley blev jag erbjuden en tjänst och tackade ja direkt.

The Row ligger väldigt högt i pris – jag tänker på till exempel väskan som kostade runt 100 000 kronor. Hur ser försäljningen ut?
Vi ligger i samma prisklass som Prada, Celine, Lanvin etc. vilket gör det svårt för ett så nytt och ungt företag som The Row är att slå igenom och konkurrera med välkända modehus. Men trots det måste jag erkänna att det går väldigt bra för The Row. Vi har på bara två år fyrdubblat vår försäljning och är det näst bästa säljande märket på Barneys i vår prisklass.

Hur delaktiga är Mary-Kate och Ashley i designen?
All inspiration och val av färger, silhuetter, tyger, etc. görs av Mary-Kate och Ashley tillsammans med design teamet. Sen gäller det för oss att hitta lösningar och ta fram plagg som de designat efter deras direktiv. Varje vecka, cirka två månader innan Fashion Week, har vi kollektionsprovning med Mary-Kate och Ashley då vi noggrant går igenom och provar nästkommande kollektionsprover. Då de är perfektionister och väldigt säkra på hur de vill att kollektionerna ska se ut är det alltid med och om det är något som inte passar dem skippas det eller görs om. Allt måste få deras godkännande.

Vilka är era trognaste kunder?
Trognast är nog Lauren Hutton följt av Eddie Vedders fru Jill. Andra kända kunder är bland annat Michelle Obama, Gwyneth Paltrow, Selma Blair, Katie Holmes och Carey Mulligan.

Hur är Mary-Kate och Ashely som chefer?
De är oerhört bra chefer som jobbar extremt hårt och lyssnar och motiverar sina anställda. De är väldigt engagerade och är involverade i alla delar av företaget. Trots deras unga ålder är de otroligt professionella och har en enastående känsla för business och design vilket är en av anledningarna till varför de är så framgångsrika.

 

Av. Caroline sSandström

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!