Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

INTERVJU: MÄRTA LARSSON

Märta Larsson är smyckesdesignern som försälskat sig i stora stenar och gör nytänkande accessoarer. Hennes smycken syns på senaste omslaget av Metro Mode och nu debuterar Märta med en egen visning under kommande modevecka i Stockholm. Vi passade på att ställa ett par frågor till den hyllade smyckesdesignern.

 

marta-2-825x549

 

Varför visar du under Stockholms modevecka?

– Som svensk är det jättekul att få ställa ut på hemmaplan. Stockholms modevecka har väldigt bra rykte internationellt, har många bra och intressanta designers och är välorganiserad. Svenskt mode och design har ju dessutom bara fått mer och mer plats på den internationella scenen.

 

Kan du berätta om ditt senaste samarbete med Svenskt Tenn?

– De tyckte om mina smycken och jag har alltid tyckt om deras fantastiska butik och urval av design. När jag är i Stockholm brukar jag förena nytta med nöje och ha mina möten i deras härliga tesalong och sedan gå runt och beundra. Jag har skapat en exklusiv serie i lapis för Svensk Tenn. Vi har ett väldigt bra samarbete och jag ser det som en ära att vara representerad hos dem.

 

Skärmavbild 2014-07-24 kl. 09.05.41

 

Vad är unikt för just dina accessoarer?
– Jag älskar stenar och jag tror att det lyser igenom. Stenen är alltid i fokus med sitt eget uttryck och varje smycke är därmed också unikt. Naturen har en svårslagen förmåga att skapa skönhet på nya överaskande sätt.

 

Har du något tips att ha med sig när man är på jakt efter nya smycken?
– Var öppen för att överraskande och oväntade kombinationer kan fungera. Följ din intuition, de smycken du verkligen älskar kommer alltid att vara rätt.

 

Vilket smycke är din personliga favorit?
– Det ändras från dag till dag, just nu är det den här ringen.

 

Skärmavbild 2014-07-24 kl. 08.57.24

 

Vilken är din största inspirationskälla just nu?

– Tim Head, en brittisk konstnär som är väldigt kreativ och fri i sitt skapande. Vi håller på att göra en kortfilm ihop. Jag var dessutom nyligen i Sainte-Marie-aux-Mines i Frankrike på en av Europas största mineralmässor och hittade underbara stenar som vara rena konstverk. Att gå i timmar och insupa alla färger, former och texturer får mig att gå igång totalt. Annars har det har varit mycket svart turmalin, pyrit och lapis på senaste tiden och stenarna har ju inte direkt blivit mindre…

 

 

– Martin Hansson

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!