Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

ISABEL MARANT DESIGNAR FÖR H&M

hm-scan-014

Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Lanvin, Jimmy Choo, Maison Martin Margiela, Madonna… Ja, listan kan göras lång över H&M:s sammanlagt tio designsamarbeten över åren och den här gången blir det ett franks märke som tar emot skisspennan. I höst säger vi – accueil – och välkomnar den chica och franska designern Isabel Marant. Geniet bakom den feminint avslappnade stilen som definierar den stilsäkra Pariskvinnan som har det där lilla extra som man inte riktigt kan sätta fingre på (och en stil nog alla kan erkänna att de försök efterlikna någon gång).

 

”Jag är smickrad över det här samarbetet. ‪H&M arbetar bara med de allra bästa, så det är verkligen en ära att bli tillfrågad. När jag designar försöker jag skapa plagg som kvinnor verkligen vill bära i sin vardag. Stilen känns väldigt parisiskt: att klä upp sig, utan alltför mycket ansträngning och ändå se elegant och sexig ut. Kollektionen genomsyras av den här sortens enkelhet och nonchalans. Alla plagg kan matchas med varandra – det är bara att följa magkänslan. För mig är mode framför allt en fråga om personlighet”, säger Isabel Marant.

 

Skillnaden på designersvalet jämfört med förra året är ganska stor. Maison Martin Margiela, som gästspelade förra året, är känd för en design som är svårburen, androgyn och utstickande. Marant däremot vet hur man skapar smickrande feminina plagg med androgyna snitt som alltid resulterar i en cool och avslappnad stil som du lätt kan blanda upp med din nuvarande garderob.

 

”Vi är otroligt glada över att ha Isabel Marant som gästdesigner på ‪H&M. Hennes urbant avslappnade design och hennes sätt att blanda olika stilelement gör att hon känns väldigt modern. Hon har en osviklig känsla för detaljer och en sällsynt förmåga att skapa plagg som folk verkligen vill bära. Vi är övertygade om att ‪H&M:s kunder kommer att gilla den här kollektionen”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på ‪H&M.

 

Isabel Marant, som sedan sitt intågande i modebranschen -94, har gjort ett stort intryck på modet och skapat plagg genom åren som hjälpt oss att se avslappnat chica ut på ett obrytt och okonstlat sätt. Kollektionen tillsammans med H&M som släpps den 14 november, i cirka 250 utvalda H&M butiker världen över, gör inte bara hennes design tillgänglig till ett billigare pris utan nu skapar hon även sin första herrkollektion någonsin. Marant har alltid varit tydlig med att mycket av hennes inspiration hämtats från just herrsidan så vi spår att vi inte bara kommer kunna förvänta oss en magisk damkollektionen utan även en snygg herrkollektionen. Detta genererar dessutom dubbelt upp för oss för vem har sagt att man inte kan hitta plagg till sig själv på herravdelningen? Vi börjar nedräkningen nu. Bara 157 dagar kvar.

 

Av. CAROLINE SANDSTRÖM

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!