Mode

Italienska Marni designar vårkollektion för H&M

[bildspel]

Marni – ett av modevärldens mest älskade varumärken, kända för sina originella tryck och mönster samt sin nyskapande anda har till våren 2012 skapat en vårkollektion tillsammans med H&M. Kollektionen kommer innehålla både dam- och herrplagg samt accessoarer genomsyrade av Marnis experimentella stil.

Kollektionen kommer innehålla mönstrade plagg i starka färger som bäst bäst lager på lager. Siluetten är typiskt för Marni med veckade kjolar, klänningar, korta byxor och jacquardstickat, och materialen sträcker sig från siden till krispig bomullspoplin. Damplaggen kommer även vara väldigt kraftfulla i färgerna och har afrikainspirerade tryck eller enklare grafiska färgfält. Kollektionen kommer även innehålla mycket skor, accessoarer, väskor och scarves för en komplett look.

”Jag ville skapa en Marni-garderob med nytolkningar av våra klassiska favoriter i material och tryck som är typiska för Marni. Jag älskar mönster och har som vanligt kombinerat mönster och färger, till exempel moderna tribalmönster mixade med Bauhaus-inspirerad grafik och sportiga, praktiska detaljer”, säger Consuelo Castiglioni, Marnis grundare och kreativa ledare.

Kollektionen säljs från 8 mars både i butik samt online och kommer hålla vanliga H&M priser vilket gör Marnis värld tillgänglig för alla.

 

Klicka på den rosa pilen, till höger i bilden, för att se mer bilder från kollektionen.

 

Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!