Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

”Jag designar kläder som kvinnor vill bära”

27o=Matthew Williamsson3,LB

 

Livet snurrar snabbt för designern Matthew Williamsson som är aktuell som ny gästdesigner för svenska modekedjan Lindex och som precis nu i veckorna släppt sin första inredningskollektion för Osbourne & Little – samtidigt som han driver det Londonbaserade multimiljonföretaget under eget namn. Men i all stress tog han sig tid att träffa Metros Modechef Petra Tungården över en kaffe på Hotell Nobis i Stockholm.

 

– Jag har alltid vetat vad jag ska jobba med. Mina föräldrar köpte en symaskin till mig redan vid sju års ålder. De såg redan i unga år min hunger och mitt brinnande intresse för design och har hela tiden hjälpt mig framåt i karriären.

 

Familjen flyttade med Matthew till London där han vid sjutton års ålder började studera på berömda Central St Martins College of Art and Design. Och 1997 släppte hans sin debutkollektion, Elctric Angels, där han med hjälp av vännen Jade Jagger lyckades få supermodeller som Kate Moss och Helena Christensen att gå hans visning. Redan då förförde han en hel modevärld med sitt öga för mönster och färg.

 

– Jag kommer aldrig att bli en minimalist. För mig har design alltid handlat om tre saker: material, mönster och färg. Jag tycker att det är ute med trender. Jag vet, så fort du öppnar ett modemagasin så möts du av dem. Och det kommer fortlöpa. Men jag tror att kvinnor själva vet vad de passar i och bär det dem vill bära oavsett rådande tendenser. Det har alltid varit min filosofi och kanske orsaken till min framgång. Jag designar kläder som kvinnor vill bära.

 

Ditt liv ser utåt sett ut som en dans på rosor. Vad har varit det tuffaste hindret att brottats med?

 

– Jag känner ofta att jag inte räcker till. Men jag pratar sällan om det med media eller press, det är inget jag utåt sett vill skylta med.  Om vi var vänner, skulle jag kunna berätta om alla mina mardrömmar och spöken. Men inget modehus vill förmedla osäkerhet. Den här industrin är långt från enkel och det är en ständig stress som vilar över en. Modeindustrin särskiljer sig från många andra marknader på så vis – du måste ständigt vara på tårna. Den tuffaste demonen att tampas med är att allt ansvar vilar i mitt eget knä. Jag går inte till ett jobb, jag går till mitt liv på morgonen.

 

 

FEM SNABBA MED DESIGNERN:

Vilken är din bästa app i telefonen?
Taxiappen Halo. Appen lokaliserar vart du befinner dig och du får en taxi på sekunden. Livsavgörande.
Aldrig mer bära mönster eller raka av dig håret?
Gud, vad svårt. Jag skulle nog faktiskt lägga mönster på hyllan. Jag passar verkligen inte i rakat hår. Haha, det var första gången jag fick den frågan, det händer nästan aldrig.

 

Vilket är det bästa hotellet du bott på?
Det kan nog faktiskt vara Nobis i Stockholm.

 

Vilken tv-serie missar du aldrig?
Let’s Dance. Jag älskar att dansa!

 

Om du skulle dö imorgon, vad och vart skulle du äta din sista måltid?
Ägg och stekt potatis. Hemma med mina närmsta vänner och familj.

 

 

Av. PETRA TUNGÅRDEN

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!