Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

JENNIFER ÅKERMAN TILL METRO MODE

Jennifer_a-17
 
 
Jennifer Åkerman är född och uppvuxen i Stockholm och Skåne och är i dag aktuell som sångerska och låtskrivare i duon Bloke & Bird och bor i Los Angeles.

 
 
Vad får vi läsa om i din blogg?
– Just nu håller vi på att spela in vår EP i LA så förutom mycket musik blir det även en del resande både runt om i USA och Europa, spännande events, plåtningar, mode och mycket annat.
 
Vad är roligast?
– Musiken så klart! Jag har alltid velat bli artist, stå på scen och uppträda sen jag såg Spice Girls för första gången, haha! Modellandet sysslade jag lite mer med när jag var 20-23 år. I dag är jag 25 år och satsar all min tid åt Bloke & Bird.
 
Vad händer närmast för dig i höst?
– Vi ska finslipa vår EP som kommer i början på nästa år. Innan dess kommer vi att satsa mycket på promotion och press, så det blir fokus på det i höst. Det ska bli så kul att äntligen släppa något!
 
DSCF7046
 
Din syster Malin Åkerman är ju etablerad skådis i Hollywood. Får vi se dig glida in på skådespelarbanan i framtiden?
– Jag testade skådespeleri lite när jag först kom till Los Angeles, när jag var 19 år och gick på collage. Men jag slank in på modellandet istället, fick arbetsvisum och började sjunga i mitt första band Bella Tech. Jag tyckte skådespeleri var rätt kul, men det fanns helt enkelt inte tillräckligt med tid. Det är bra ibland att satsa på max ett par grejer. Annars kan det lätt bli för spretigt.
 
Du lever stor del av din tid i LA. Vad är det bästa med den staden?
– Jag bodde i LA i fem år tills jag kände att jag ville härifrån ett tag. Då var jag i New York och mycket mer i Stockholm. Det var superskönt med en paus från LA och att byta miljö. Jag saknade stadskänslan som New York och Stockholm har. Samtidigt så kände jag att jag ville ha ett nytt kapitel. I dag är jag super glad att vara tillbaka i LA, i solen, med mina vänner och familj. Det är också här man ska vara om man vill jobba med musik.
 
Berätta gärna om en minnesvärd plåtning du gjort som modell?
– Åh, det finns flera! Att åka ut till öknen och bo i en ödestad där endast 28 personer bor var häftigt. Fördelen med Kalifornien är att det finns så många coola platser att plåta. Allt kan se så annorlunda ut!
 
 
Text. Hannah Sjöström
Bild. Privata
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Fridsell
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Hanna Elfast
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che