Mode

Kappahl presenterar det cirkulära luciatåget – hjälper kunder återbruka tomte-och luciakläder

Under december erbjuder Kappahlbutiker i Sverige och Norge kunder att lämna in jul- och luciakläder och på så sätt tillsammans hjälpas åt att förlänga livet på plaggen. Alla hela och rena lusseplagg är välkomna oavsett fabrikat och som tack för hjälpen får kunden en värdecheck på 50 kr per inlämnat plagg.

Foto: Kappahl

Kappahl vill bidra till det cirkulära luciatåget genom att erbjuda kunden möjligheten att lämna in gamla luciaplagg i butik, och sedan se till att de kan leva vidare med nya ägare till ett lägre pris och användas många jular till.

– Många förutspår att vi bara är i början av en second hand-boom. Som modekedja med mål att erbjuda prisvärt och ansvarsfullt mode som passar för livets alla tillfällen vill vi kunna erbjuda en cirkulär affärsmodell i kombination med vår befintliga. Modellen ger kunden möjlighet att cirkulera sina använda plagg samt få flera prisalternativ. En stor del av våra kunder ser second hand som en naturlig del i sin shoppingupplevelse och vi ser ett stort värde i att kunna erbjuda detta, säger Viktoria Arndt, Destination and Development Manager på Kappahl.

OM SECOND HAND-LUCIA:
Second hand-Lucia är öppen för inlämning 1 december – 31 januari och försäljningen sker i Kappahls butiker i Sverige och Norge mellan 1 december- 24 december

Plagg som ej sålts i år sparas till nästa års försäljning.

Kunder får en värdecheck på 50 kr per inlämnat plagg att använda i valfri Kappahlbutik.

Plagg som tas emot är hela och rena jul, Lucia -och tomtedräkter oavsett fabrikat, dock ej accessoarer.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!