Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Karl Lagerfelds högra hand – hon tar över Chanel efter legendaren

Efter det sorgliga beskedet om att den älskade modeikonen Karl Lagerfeld hade lämnat oss väcktes frågan om vem som skulle ta över Chanel. Det står nu klart att det blir hans högra hand och nära samarbetspartner. 

 Foto: Rex Features
Tidigare i veckan förlorade världen en modeikon. Karl Lagerfeld hade varit chefsdesigner för Chanel sedan 1983 och efter hans bortgång var det många som undrade vem som skulle ta över honom. Nu står det klart att Virginie Viard tar över. Virginie Viard var Karl Lagerfeld högra hand och nära samarbetspartner, hon började sin resa på Chanel redan 1987 som praktikant och sedan dess varit kvar inom företaget. Viard har arbetat med både haute couture och vardagsmode för Chanel.

Virginie Viard ser ut att bli en bra efterträdare baserat på hur gott Karl Lagerfeld tidigare pratat om henne.

– Virginie är den viktigaste personen, inte bara för mig men för modehuset, för allt. Hon är min högra hand och om jag inte träffar henne talar vi ständigt i telefon, sa Karl Lagerfeld i Netflix-dokumentären ”7 days”.

Källa: Damernas värld

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!