Mode

Kolla in Zaras nya skräddarsydda storleksguide – den är helt genialisk

Många föredrar att klicka hem sina favoritplagg från nätet. Du slipper butiksstressen och kan istället njuta av en kopp te i soffan. Det som däremot är en stor nackdel med onlineshopping är att vi inte kan vara säkra på vilken storlek som passar. Klädkedjan Zara har nu kommit på en smart idé som råder bot på problemet! 

 Foto: REX
Källa: Harpers Bazaar & Zara

Att veta vilken klädstorlek som passar är svårt, både i faktiska klädaffärer men framför allt när man shoppar sina plagg online. På Zara har de lagt till en ny storleksguide, vilket Harpers Bazaar har skrivit om. Ikonen “what’s my size?” ska hjälpa shopparen att välja rätt storlek. Man skriver in längd, vikt och hur man vill att det ska sitta (åtsittande, perfekt, löst) och därefter räknar Zara ut vilken storlek som passar bäst. Sedan får man se hur många procent med liknande kroppstyp som har köpt en visst storlek.

Än så länge finns den nya storleksguiden bara i vissa av Zaras onlinebutiker, såsom den amerikanska och den engelska sidan. Vi hoppas såklart att guiden kommer till den svenska sajten så fort som möjligt! Sen får den gärna spridas vidare, allt för att underlätta shoppingen.

Så fungerar storleksguiden, steg för steg

1. Klicka på “What’s my size”

2. Skriv in vikt, längd och preferenser

3. Få svar om storlek och hur många som köpt den

Foto: Zara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!