Mode

KOMMER DU STÅ I KÖ?

8df3041fd4647463_org
Isabel Marant och Margareta van den Bosch under deras event i Paris

Om exakt en timme släpps Isabel Marant pour H&M kollektionen. En kollektion som fler än vi har sett fram emot. Men innan vi väljer vad vi ska shoppa (om ni undrar så sitter vi just nu uppbunkrade framför våra datorer för att förhoppningsvis få tag på en eller fler godbitar) var vi rvugna att fråga ut H&Ms kreativa rådgivare, Margareta van den Bosch, om samarbetet, hennes favoriter och hur H&Ms framtid ser ut.

 

Varför valde ni att samarbeta med just Isabel Marant där här gången?

Hon är en designer som är helt rätt i tiden, hon gör plagg som många kvinnor vill ha, som är väldigt karakteristiska men väldigt lättburna.

 

Det är nionde året i rad ni gör ett designsamarbete. Kan vi förvänta oss något ännu större nästa år när ni firar tioårsjubileum? Kanske tre designsamarbeten på samma gång?

Varför inte att överraska våra kunder är något vi hela tiden vill. Det skulle även vara roligt att samarbeta med flera lokala designers från olika delar av världen.

 

Vad har varit roligast och mest spännande under designprocessen med Isabel?

Det har varit en väldigt rolig och kreativ process, och otroligt inspirerande att jobba med henne och hennes team. Hon har en sådan känsla för detaljer och hon lämnar inte ett plagg tills hon är 100 % nöjd med det slutliga resultatet. Det har också varit otroligt skoj att vara med i processen att ta fram hennes första kollektion för män.

 

Om du skulle välja tre favoriter från kollektionen. Vilka skulle de vara och hur skulle du matcha dem med dina nuvarande plagg i din garderob?

Jag använder mycket svarta plagg men skulle exempelvis kombinera smokingjackan eller sweatshirten med några mer mönstrade eller framträdande accessoarer.

 

Vad gör, i dina ögon, Isabel Marant så speciell?

Hon ligger helt rätt i tiden, har väldigt speciell känsla för detaljer och är otroligt dedikerad till det hon gör.

 

 

Text. CAROLINE SANDSTRÖM Foto. H&M

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!