Mode

Kvinnorna satsar på hållbart mode – här kan du hyra dina kläder!

Visst känns hållbarhet och klimatsmart som något högst aktuellt? Nu kommer tjänsten där tech och innovation möter mode och hållbarhet – It’s Re:Leased är din personliga garderob i molnet! 

mode-re:leasedFoto: Pexels / It’s Re:Leased

Med det återvunna plagget som årets julklapp och en rådande klimatkris som känns mer aktuell än någonsin, så är det inte konstigt om det tar emot att köpa ännu ett plagg. För visst har vi alla en del kläder som bara hänger där på galgen och ger en dåligt samvete? Detta fenomen är något som Johanna Norrman och Annie Thorell tog fasta vid när de startade It’s Re:Leased, en tjänst som erbjuder uthyrning av kläder istället för att sälja dem.

– Jag har alltid älskat kläder och fascineras av hur människor kommunicerar genom mode. Men efter 15
år i branschen gnagde något inom mig. Vi har byggt in oss i en modell där produktionen av och
logistiken kring mode gör det till den näst mest förorenande industrin vi har. Jag vill förändra hur vi konsumerar mode, säger Johanna Norrman, medgrundare till It’s Re:Leased.

Tjänsten går ut på att It’s Re:Leased köper in kläder för att sedan hyra ut dem vecko- eller månadsvis. För att hyra plagget går du in på deras sajt och klickar i kläderna du vill hyra, vilka sedan körs ut till kunden. Det är lite som onlineshopping, men utan att du behöver köpa kläderna!

– Varken tjänster för kvinnor eller hållbarhet tar speciellt mycket plats i min bransch, så det känns
superkul att få jobba med båda och lösa ett problem som jag själv kan relatera till. Modevärlden har hittills stått ganska långt utanför digitaliseringen och man har utnyttjat förvånansvärt lite av vad tekniken har att erbjuda, säger Annie Thorell, medgrundare till It’s Re:Leased.

It’s Re:Leased lanseras i april 2019 och är än så länge endast tillgängligt i Stockholm. Tjänsten erbjuder plagg från varumärken som Filippa K, HOPE, DAY Birger et Mikkelsen och Stine Goya. Till en början kommer de högtidstillfällen som våren och sommaren innebär vara centrala, men man får även en försmak på den månadsprenumeration som tjänsten kompletteras med i september. Redan nu finns det en betaversion av tjänsten där du hittar ett sortiment bestående av vintage och second hand.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!