Mode

Lagerfeld klär redaktör för en dag

Den legendariska modeskaparen Karl Lagerfeld, 78, har aldrig tvekat inför intressanta samarbeten. Nästa utmaning är att bli global gästredaktör för Metro den 7 februari 2012.

– Jag har aldrig gjort något liknande förut och utmaningen med Metro är något jag kan föreställa mig. Metro ligger verkligen rätt i tiden, säger Lagerfeld.

Lagerfeld kommer att vara redaktör för alla Metros tidningar världen runt för en dag, precis som artisten Lady Gaga var i våras. Som en del i projektet kommer Lagerfeld att skapa en rad skisser, illustrationer och texter. Han kommer dessutom att välja ut artiklar till tidningen och ge sina omtalade provokativa kommentarer till dagens nyheter. Karl Lagerfelds Metro kommer att inkludera en rad gästspel från kändisar och modepersonligheter från hans värld.

– Vi är otroligt nöjda med Lady Gaga som gästredaktör, men vi både hoppas och tror att det här kommer bli snäppet större. Karl har visat ett otroligt engagemang för det här projektet och vi hoppas att de kommer att synas i tidningen, säger Per Gunne, chefredaktör för Metro Sverige.

Samarbetet är bara ett av många steg den kreativa chefen för Chanel och Fendi har tagit mot ett folkligare mode. När H&M år 2004 gjorde sitt första av många hyllade designersamarbeten var det tillsammans med Karl Lagerfeld. Och Metro med Karl Lagerfeld som global gästredaktör kommer ut bara några veckor efter hans lansering av det nya, billigare klädmärket han skapat vid namn KARL.

 

METRO WORLD NEWS

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!