Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

LARS WALLIN DESIGNAR ASKUNGENS KLÄNNING

I lördags hade Disneys Askungen premiär på Maxim Teatern i Stockholm. Mannen bakom klänningen som Askungen bär i teatern är ingen mindre än designern Lars Wallin. Vi träffade Lars Wallin och Ebba Hultkvist Strangne, som spelar Askungen i föreställningen för en liten intervju.

Är allt på klänningen handgjort?

Grunden på klänningen är inte handgjord. Spetsarna och tyllarna är köpta. I den här klänningen har jag använt mig av ca 70 meter tyll, sidenorganza och spets där vi sytt på pärlor och stenar.

Brukar man jobba såhär inför nya pjäser?

Nja, detta är nog lite speciellt. Vi ville göra den här balklänningen som en liten promotion klänning också, så vi drog på lite extra. I vanliga fall så finns det nog inte utrymme att jobba så med detaljerna som vi gjort här. Jag ville att det skulle kännas Couture ändå, trots att det är en scenklänning. Underarbetet har vi jobbat lite mer med, tex med grövre blixtlås för att det ska funka för scenbruk.

Återspeglar klänningen originalet eller har du fått göra din egen tolkning?

Jag fick väldigt fria händer. Men ska det ju kännas askungen och det var också lite styrt av disney med siluetterna och inte för mycket hud. Så jag valde att jobba mycket med siluetten med den klassiska puffärmen, den markerade midjan och vidden nertill i kjolen. Det är en förtrollad klänning, egentligen bara en illusion av en klänning så då ville jag få fram de transparenta, lager på lager, hudfärgade nakna känslan under så att klänningen ska kännas som att den svävar runt kroppen.

Hur många timmar tog det att göra den här klänningen?

Jag tror att det har tagit oss ca 3 veckor. Och då har vi varit effektiva! Det är som sagt väldigt mycket tyg i kjolarna.

Hade du designat klänningen annorlunda om du inte behövt hålla dig till originalet?

Nej ja tror inte de eftersom att själva pjäsen bygger så mycket på originalet. Hade man däremot gjort en tolkning för en bild så hade jag nog gjort en kort klänning!

Har ni endast gjort en klänning eller behövs det backup?

Nej, jag har bara gjort balklänningen till föreställningen.

Av. Joanna Fingal

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!