Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

LIMITERAD SPORT

bild_utan_logotye_large (1)

 

 

Transperanta tyger, glansig nylon och spänstig mesh. Gina Tricots nya ”Limited Edition”-kollektion genomsyras av den heta sporttrenden och idag släpps den efterlängtade kollektionen i butik. Lotta Lindstet, designchef på Gina Tricot, är en av personerna som ligger bakom designen. Vi tog några snabba med henne om vad hon kommer satsa på och vart inspirationen kommer från.
 

Kan du inte berätta lite om kollektionen. Vad är inspirationen bakom den och hur gick tankarna under processens gång?

– Vi ville göra ett statement runt det sportiga modet som ligger mycket i modebilden speciellt till våren 2015. Formspråket går därför i stramalinjer, innovativa sportiga kvalitéer och nya former som A-linjeformen, det vi kallar ”cocoon”, och den ”droppade längden”.
 

 
Kommer vi få se mer liknande limiterade släpp i framtiden?

Under våren 2015 kommer vi att satsa stort på liknande kollektioner både när det gäller mode och inom vår sportavdelning.
 

 
Vem är den typiska “Limited Edition”-tjejen som bär kollektionen?
En modeintresserad person som vill ha det allra senaste.
 

 
Vilka tre är dina favoritplagg? Och hur bäst skulle du matchat dem?
Cocoonrocken är en av favoriterna som matchas snyggt till en dressad gubbyxa för att skapa snygga kontraster och en schysst siluett. Sedan älskar jag bomberjackan i mesh ihop med den a-linjeformade kjolen eller den printade kjolen och volangtoppen med text på som set.
 

 
Foto. Linnea Frank

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!