Mode

Lindex inleder designsamarbete med By Malina – då landar plaggen i butik

Nu möts By Malina och Lindex i ett nytt spännande samarbete. Tillsammans har de skapat en sommarkollektion som snart landar i butik.

Lindex-by-malinaFoto: Lindex

Nu till våren och sommaren avslöjar Lindex ett nytt designsamarbete med svenska By Malina. Resultatet har blivit en sommarkollektion med allt som behövs till sommaren, allt från badplagg till accessoarer.

– Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med By Malina. Vi älskar By Malinas formspråk i form av färg och print. Sättet att tänka nytt kring skandinavisk design ihop med glädjen i uttrycken var något vi kände skulle passa vår kund. Tillsammans har vi skapat den perfekta semesterkollektionen med vackra badplagg för många olika kroppar, i kombination med härliga och lättanvända plagg som funkar till stranden såväl som på sommarfesten, säger Madelene Ullbro, Design- och inköpschef, Lingerie på Lindex.

Sedan By Malina startades 2010 av Malin Ek Andrén har varumärket växt och har skapat flera ikoniska plagg. Färgglada prints har blivit märkets signum och det syns även i kollektionen med Lindex som är full av färger och mönster.

– Jag blev väldigt smickrad när Lindex frågade om jag var intresserad av ett designsamarbete. Lindex har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har inspirerats av hur de jobbar med att stärka kvinnor. Jag har lärt mig massor under denna resa och vi har kunnat ta del av varandras kunskaper på vägen. Jag är så exalterad inför resultatet, säger Malin Ek Andrén, grundare av By Malina.

Kollektionen består av 26 plagg och kommer att släppas i utvalda butiker och online den 9 maj, så det är inte så lång tid kvar.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!