Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

LYXIGT HOS MAISON MARTIN MARGIELA FÖR H&M

Idag visades Maison Martin Margielas kollektion tillsammans med H&M upp för första gången på Mondrian Hotel Soho i New York. Kollektionen känns lyxig och H&M har verkligen lyckats skapa plagg i den kvalitén som märket så tydligt står för. Den 15 november då kollektionen släpps världen runt i över tvåhundra butiker består av hundra plagg både för men och kvinnor. Det är även första gången H&M tillsammans med en designer skapar en så stor kollektion för herravdelningen som den här gången består av fyrtio plagg. Margiela och H&M bjöd på en fin presentation i penthouset där inredningen och blomsterarrangemanget gick i vitt och lika hemlighetsfullt som märket är var Margiela teamet som gick runt i vita rockar och var supertrevlig men som absolut inte ville ställa upp på en bild.

 

Hur känns det nu när kollektionen visas upp för första gången?

Vi är jätteglada för det här samarbetet och tycker kollektionen är jättefin plus att den skiljer sig och är väldigt annorlunda jämfört med våra tidigare samarbeten. Den är avantgarde men ändå bärbar, berättar Margarteha Van der Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

 

Hur tror du kollektionen kommer att tas emot eftersom den är, precis som du säger, så speciell och har många plagg som sticker ut på ett annorlunda sätt, jag tänker till exempel på den stora vita dunjackan?

Jag tycker, trots den utstickande designen, att stora delar av kollektionen är väldigt bärbar faktiskt. Visst att det finns några extrema plagg i den men sedan innehåller den ju även klassiker så som kavajen, kostymen, enkla polotröjor, kostymbyxor, och flera enkla accessoarerna. Den är lite vågad men jag tror inte det är något problem. Jag tror det är många som kommer att våga köpa plaggen plus att de oversizade mode kommer igen nu till våren vilket gör att kollektionen verkligen ligger rätt i tiden.

 

Hela kollektionen är en re-design , var det på er initiativ eller var det Maison Martin Margiela som lade fram förslaget?

De var deras idé att ta fram gamla plagg från tidigare kollektioner och den uppskattades verkligen hos oss. Vi gjorde ett liknande samarbete med Versace bara det att det den här gången blev det på riktigt. Det har även gjorts extra ettiketter där det står vilket år eller vilken kollektionen plagget kommer ifrån vilket är väldigt kul för konsumenten att veta.

 

Vilka är ditt favoritplagg eller favoritaccessoar?

Jag älskar klockorna utan urtavaln, de är lite surrealistiska. Sedan älskar jag väskorna där remmen är en damhandske i skinn. Men sedan tycker jag klänningarna är supersnygga och alla de enkla men annorlunda kavajerna till exempel den som den jag har på mig idag.

 

Av. Caroline Sandström

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!