Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Maxa din garderob i vinter! Så klär du dig snyggt i en vecka med bara 13 plagg

Ska du iväg över jul och nyår och kommer ha en begränsad packning? Eller behöver du bara ny inspiration inför jobbveckan, som kanske också innehåller en och annan julfest eller glöggmingel? Oavsett om du tvingas till en minimalistisk stil eller gärna vill shoppa mer hållbart så guidar vi dig till sju snygga och varierade outfits.

Att blanda upp trender med klassiska garderobsfavoriter är ett enkelt sätt att skapa en tidlös stil som står sig stark genom modets svängningar. Med andra ord kan du göra mycket genom att addera ett fåtal trendiga accessoarer eller plagg för att hänga med i trenderna, samtidigt som du inte behöver byta ut hela din garderob för att du tröttnar på den.

Polotröjan, de mörka jeansen, chelseabootsen och den klassiska kostymen är typiska exempel på sådant som du i princip kan ha i din garderob hur länge som helst, och som det därför ibland kan vara värt att investera lite extra i. Även en stilren kappa, som gärna får ha lite ull i sig för att bli extra varm, och en snygg och klassisk väska kommer att vara dina vapendragare i många år. Här har vi valt att utgå från en mörkblå kappa i ullblandning från Gina Tricot  för 910 kr (ord. pris 1 299 kr), samt en beige väska från Carin Wester för 399 kr.

När det kommer till trendiga plagg och accessoarer behöver de däremot inte hålla lika länge, eftersom du antagligen inte kommer att använda dem lika många gånger. Toppen med puffärmar, diademet (med eller utan pärlor eller strass), kedjehalsbandet och de lårhöga stövlarna är sådant som är hett nu, och som det inte gör så mycket att du senare stoppar dem längre in i garderoben i väntan på att de ska bli inne nästa gång.

Så, se det här som ett sätt att enkelt piffa till plaggen du har hemma – eller passa på att slå till på antingen garderobsklassiker eller trendplaggen du suktat efter (eller varför inte både och?) under Black Week och Black Friday när många butiker har generösa rabatter (här hittar du hela listan på webbshopparna du borde ha koll på).

Läs också: Vardagshjältarna som räddar dig! Så skapar du en hel veckas outfits – med bara 11 plagg och accessoarer

Överdelar

Kavaj, Ellos Collection. Pris: 599 kr. Köp här.

Vinrött linne, H&M. Pris: 99 kr för medlemmar (ord. pris 199 kr). Köp här.

Svart blus med vida ärmar, Sisters Point. Pris: 319 kr (nedsatt från 399 kr). Köp här.

Beige polotröja, NLY Trend. Pris: 159 kr (nedsatt från 199 kr). Köp här.

 

Nederdelar

Kostymbyxor, Ellos Collection. Pris: 279 kr (nedsatta från 399 kr). Köp här.

Mörka jeans, H&M. Pris: 499 kr. Köp här.

Byxor i skinnimitation, Monki. Pris: 400 kr. Köp här.

 

Skor och accessoarer

Knähöga stövlar i mockaimitation, H&M. Pris: 499 kr. Köp här.

Kort kedjehalsband, 99 kr, NA-KD. Köp här.

Flätat diadem, Glitter. Pris: 100 kr. Köp här.

Chelseaboots, Monki. Pris: 400 kr. Köp här.

Läs också: Så klär du dig snyggt och trendigt på kontoret hela veckan – med bara 10 plagg

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!