Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Med sommaren i sikte – Emma Danielsson listar säsongens hetaste trender

Brunbrända ben, klänningar och öppna skor. Sommaren närmar sig med stormsteg och det börjar faktiskt bli dags att planera din garderob för den nya säsongen. Stjärnstylisten Emma Danielsson har koll på vad som gäller i sommar och guidar oss till säsongens stora trender.

 Foto: Emma Danielsson

Vilka är de största trenderna för sommaren?

Sommaren kommer att bli både färgstark och lekfull – perfekt för den som tycker om att sticka ut lite extra. Vi ser exempelvis mycket batik, djurmönstrat och mycket livfulla färger. Bland trenderna ser vi även en rad lekfulla detaljer som rosetter, volanger och plisserat. Dessutom kommer det mycket romantiska och bohemiska klänningar till sommaren. De ska vara mönstrade, vadlånga eller hellånga och gärna ha ballongärm.

Vilka av trenderna är dina favoriter?

Sommarens färgstarka trend passar mig perfekt och jag kombinerar gärna flera starka nyanser tillsammans. Sen gillar jag att trenden med håraccessoarer håller i sig även framöver. Hårspännen och scarves knutna i håret är något jag kommer att bära hela sommaren.

Vad klarar du dig inte utan i sommar?

Ett par stilrena sandaler som jag kan ha både till en slapp kostym i stan och till sommarklänningen på väg till stranden.

Vilket kommer bli ditt viktigaste nyckelplagg?

Shortsen gör storstilad comeback i sommar och det är en trend som jag gärna hakar på. Jag matchar dem både med kavaj och med ett enkelt sommarlinne beroende på hur uppklädd jag vill vara.

Vilka färger kommer dominera?

Vi ser många olika starka nyanser i sommar men om jag ska säga en färg som kommer att sticka ut lite extra så är det gult.

Om man bara ska haka på en trend, vilken ska man haka på då?

Det mest lättburna trendplagget som jag tror att många känner sig bekväm i är de lite mer bohemiska mönstrade klänningarna med vida ärmar eller ballongärmar. Men för att undvika hippielooken från topp till tå får de gärna matchas med sneakers.

Är det någon trend som varit het på sista tiden som vi släpper helt inför sommaren?

De transparenta plastväskorna har vi sett massor av det senaste året men det är inget som känns rätt i sommar. Hellre en klassisk stråväska!

Är det någon trend vi sett på catwalken som du bara tror kommer bli en tillfällig ”fluga” (och kanske därför inte är någonting att satsa på)?

Batik kommer att vara hett den här sommaren, men min gissning är att den trenden kommer att försvinna precis lika snabbt som den kom.

Sugen på att läsa mer? Massa annat härligt material hittar du i Metro Modes magasin. Du plockar ditt ex på centralstationerna i Malmö, Göteborg och Stockholm och även i flera H&M-butiker (vilka hittar du här)Här kan du också läsa magasinet digitalt.

Emma Danielssons favoritplagg inför sommaren 2019:

 

Klänning - Rixo KÖP

Klänning - Rixo

Pris: 3500 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Sandaler - & Other stories KÖP

Sandaler - & Other stories

Pris: 590 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Klänning - Zara KÖP

Klänning - Zara

Pris: 199 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Shorts - H&M KÖP

Shorts - H&M

Pris: 299 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Väska - ATP Atelier KÖP

Väska - ATP Atelier

Pris: 3200 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Hårspänne - Valet studio KÖP

Hårspänne - Valet studio

Pris: 296 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Klänning - Stylein KÖP

Klänning - Stylein

Pris: 1999 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild
Klänning - &Other stories KÖP

Klänning - &Other stories

Pris: 1300 kronor
Köp här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!