Mode

MELODIFESTIVALENS BÄST KLÄDDA

Schlagerfesten är snart över – jag hissar och dissar som enväldig stildomare deltagarnas kläder.
 
 
– Petra Tungården
Foto. SVT/Olle Kirchmeier
 
 
ALCAZAR
Alcazar 4/5
Kanske inte full pott i stilbibeln men mitt mellohjärta smälte lite när den här trion först gjorde entré i en stor discokula och sedan klev ur och dansade vidare som tre till. Ingen kunde väl undgå ensemblen som fick det att sticka i folks ögon och återupplivade discot ordagrant. Full jäkla schlagerpott!
 
 
ELISA
Elisa Lindströms 4/5

Wow! Elisa glänste nästan ikapp med Beyonce på scenen i sin skapelse signerad Valerie Aflalo. Jag älskar att hon står nästan spritt språngande naken utan att det känns vulgärt eller för avklädt – bara svalt sexig. För att inte tala om superlåren – hello! Kanske inte något du slänger på dig i farten till jobbet, men till scenen, javisst. Låten minns jag knappt något av (lite för hetsig, va?). 


 
 
HELENA PAPARIZOU
Helena Paparizou 3/5
Jag hade förväntat mig mycket mer av festivalens mest färgstarka- och karismatiska människa. Det verkar vila en sorg över samtliga deltagande i år för färgen svart hänger som en förbannelse över den annars så livfulla festivalen. Jag hade velat se Helena i ett riktigt färgstarkt klaustrofobi tight fodral som går i linje med hennes personlighet. Inte en svartspetsklänning som vi vilat ögonen på hundra gånger förut.
 
 
PANETOZ
Panetoz 4/5

Panetoz 4/5

De här fem läckerbitarna charmar inte bara byxorna av en på scen – de kan dessutom klä sig. De figursydda kostymerna med kortare ben och de slappa monokroma skjortorna är en trivsam mix som ger en skön symbios till gruppens helhet. Jag gillar tanken med sneakers som gör looken sportig men välklädd. 

 
 
MARTIN STENMARCK
Martin Stenmarck 2/5

Men Martin, vad hände? De punkiga byxorna doftar svag ålderkris för att inte tala om kombinationen med den vitmålade skinnjackan. Du är ju en ”dynggo” man – act like one. Ett bättre alternativ hade varit ett par välsittande kostymbyxor, en finare t-shirt och en ordentligt skinnjacka utan massa tjafs (ja, eller helt naken…).
 
 
LINUS SVENNING
Linus Svenning 1/5

Linus, du debuterar i Melodifestivalen och trumvirvel… Väljer en svart t-shirt och ett par förstora illasittande jeans – bättre kan du. Outfitten lämpar sig bättre till en grå måndag än till ett scenframträdande. Du är ju en riktig goding, våga tuffa till stilen och stick ut istället för att ta något gammalt ur tvättkorgen. Skärpning.
 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!