Mode

MET-galan 2022 – här är galans mest omtalade outfits

Från en ikonisk Marilyn Monroe-klänning till en utskälld keps och mängder av volanger – vi listar de mest uppmärksammade skapelserna från årets MET-gala.

Foto: Instagram @kyliejenner/@kimkardashian

Temat på årets MET-gala var “Förgylld glamour”, vilket anspelar på “The gilded age” (grovt översatt “den förgyllda eran”), alltså perioden mellan 1870-1900 i USA som kännetecknades av storslagenhet och överflöd.

Även om temat inte tolkades på samma sätt av alla så bjöds vi på flera intressanta skapelser under årets gala. Här listar vi några av evenemangets mest anmärkningsvärda outfits!

Blake Lively

Blake Lively var en av galans värdar och bar en klänning från Versace som gick att bära på två olika sätt, inspirerad av New Yorks arkitektur – en favorit hos många!

Billie Eilish

Den Oscarsbelönade musikern var klädd i en grön och beige korsettklänning från Gucci som förde tankarna till det mode som var populärt under den förgyllda eran.  

Kim Kardashian

Realitystjärnan Kim Kardashian fick gå ner sju kilo för att få på sig denna ikoniska klänning som Marilyn Monroe bar när hon sjöng “Happy Birthday” för den dåvarande presidenten John F. Kennedy i Madison Square Garden 1962.

Rosalia

Rosalia dök upp på årets gala iförd denna snygga skapelse från Givenchy – enligt många en fullträff både gällande stil och tema.

Kendall Jenner

Modellen Kendall Jenner bar en Prada-klänning i två delar, en look som hon kompletterade med blekta ögonbryn.

Bella Hadid

Hadid valde en läcker svart outfit signerad Burberry dagen till ära.

Lizzo

Lizzo bar en handbroderad kappa i svart och guld som tog svindlande 22 000 timmar att tillverka, kombinerad med en svart klänning från Thom Browne.

Kylie Jenner

Stackars Kylie Jenner har blivit smått utskälld för denna outfit av designern Virgil Abloh, som gick bort i fjol – kanske främst på grund av kepsen.

Gigi Hadid

Gigi Hadid matchade röda mattan i denna läckra jumpsuit från Versace kombinerad med pufferjacka.

Normani

”Gilded Age but make it modern” skriver designern Christian Siriano som ligger bakom Normanis look på årets Met-gala.

Vanessa Hudgens

Hudgens var värd för Vouges livesändning på röda mattan under galan. Hon valde denna vågade Moschino-klänning designad av Jeremy Scott.

Sarah Jessica Parker

Skådespelerskan Sarah Jessica Parker samarbetade med Christopher John Rogers för att skapa denna klänning, som är en hyllning till den första svarta kvinnliga modedesignern för Vita Huset.

Cardi B

Artisten Cardi B bar det som har blivit mångas favorit från galan, en gyllene skapelse från Versace.

Cara Delevingne

Brittiska modellen Cara Delevingne dök upp till galan topless och målad i guld.

Foto: Instagram @kyliejenner/@kimkardashian

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!