Mode

Metro Modes nya bloggare Imane Asry: “Jag var alltid tjejen i klassen som klädde mig udda”

Imane Asry inspirerar dagligen människor runt om i världen genom sitt Instagram-konto Fashion with Faith och nu börjar hon blogga hos Metro Mode! Imane har alltid haft ett stort intresse för mode och vill nu erbjuda läsarna en ny typ av modeblogg med inriktning på skandinavisk Modest fashion. 

Foto till vänster: Christopher Hunt, Foto till höger: Paul Edwardss

Berätta, vem är Imane?
Jag är en 24 år gammal muslimsk modetokig tjej som pluggar till ekonom och jag ligger också bakom Instagram-kontot Fashion with faith. Mitt namn Imane (uttalas Imän) betyder faktiskt Faith på arabiska, därav namnet Fashion with Faith.

Hur började ditt stora intresse för mode?
Det började tidigt, redan som barn utvecklades mitt kreativa öga och med åren fick jag utlopp för min kreativitet genom mode. Jag var alltid tjejen i klassen som klädde sig udda och inte brydde sig ett dugg om vad andra sa om mina kläder.

Vad kommer vi att få ta del av i din blogg?
Det kommer inte vara den stereotypiska modebloggen vi är vana med att se idag. Här kommer ni få en inblick i den så kallade Modest fashion-världen fast med en skandinavisk touch, något vi inte sett tidigare på den svenska modescenen. Jag har också länge känt att jag saknat ett forum där jag kan skriva av mig och dela alla mina tankar, fynd, tips och mycket mer!

Vilket är ditt absolut bästa modeköp?
Trenchcoaten! Jag älskar hur den aldrig går out of style och hur den förvandlar en simpel och tråkig outfit till en mer intressant look.

Foto: Imane Asry

Vilket är ditt absolut sämsta modeköp?
En rosa maxi tyllkjol, don’t ask why. Vet inte vad jag tänkte..

Vad satsar på på för outfits i sommar?
Klänningar! Det här är sommaren jag ska våga klä mig i lite ”femininare” plagg, fast på mitt egna vis. Så håll utkik efter det!

Hur ser den perfekta helgen ut för dig?
Två ord: mat + umgänge = DUNDERHELG!

Vilka ingredienser är viktigast för dig, för att du ska må bra?
Hålla mig upptagen med saker som jag tycker om, egentid men också tid med de människorna i mitt liv jag älskar. Sen är bönen otroligt viktig för mig. Att be flera gånger om dagen håller mig fokuserad, ger mig inre fred och tacksamhet.

Foto: Imane Asry

Vilken är din favoritplats på hela jorden?
Mitt kära hemland Marocko som jag älskar att besöka, men speciellt favoritstaden Marrakech. Det är en sådan l’ambiance (känsla) där som inte är någon annan plats på jorden lik. Jag blir så fylld med inspiration varje gång jag där.

Har du någon hemlig talang som folk inte vet om?
Jag kan vicka på öronen men det ser ju ingen eftersom min sjal täcker dem, haha!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!