Mode

Metro Modes nya modebloggare Mathilda Weihager: “Vi satt uppe hela natten och paniksydde klänningar till Melodifestivalen”

Härliga och stilsäkra Mathilda Weihager är numera en del av vårt bloggäng här på Metro Mode. Mathilda har nyligen flyttat hem till Stockholm efter fyra år utomlands och vi ser fram emot att ta del av hennes liv, modeuppdateringar och inredning av nya lägenheten. 

Hej Mathilda! Berätta lite om dig själv och ditt liv just nu.
– Efter att ha jobbat som inköpare i modebranschen i över tio år tog jag ett break och flyttade utomlands. Nu efter snart fyra år håller jag på att flytta hem till Stockholm och Sverige. Om någon vecka börjar jag på ett nytt spännande och inspirerande jobb som ni inom kort kommer att få läsa allt om!

Vad kommer vi att få ta del av i din blogg på metromode.se?
– En skön mix av det mesta skulle jag vilja säga men självklart stort fokus på mode och min personliga stil. Jag har pluggat textil och konfektion och jag har ett stort intresse för material och kvalitet så materialnörd som jag är kommer ni få grotta ner er i sömnad och passform. Jag är lika intresserad av inredning som design och har precis köpt ny lägenhet så ni kommer även att få följa med mig i min inredningsprocess de närmaste veckorna.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag influeras mycket av Frankrike – älskar allt ifrån deras mat och vin till mode! Jag är ganska kort och liten så deras “petit”-stil har alltid passat mig bra, den får mig att känna mig kvinnlig. Bär gärna kvinnliga plagg så som klänning och plagg som framhäver de kvinnliga formerna. Jag faller för elegans, fina material och jordnära toner så kort och gott vill jag nog kalla min stil för Female Petit.

Vilka tre nyckelplagg satsar du på den här säsongen?
– Overknee-stövlar helt klart! Jag använder som sagt mycket kjol och kommer absolut bära mycket av den kombinationen i höst. Jag har aldrig varit en jeanstjej förrän fram till nu när jag hittat en modell som passar mig så det kommer nog bli en del avklippta bootcutjeans i år. Något vi inte har missat är hatten och baskern, älskar att bära huvudbonad så ingen är lyckligare än jag att den har kommit tillbaka. Köpte en ny basker senast idag!

Vilket är ditt största mode-no-no?
– Skulle vilja säga att det inte finns några mode-no-nos så länge man själv trivs i sin stil eller outfit. Men jag själv skulle aldrig bära oversize både upp- och nertill.

Ditt mest onödiga modeköp – samt ditt bästa köp någonsin?
– Mitt mest onödiga köp vill jag nog säga är min Phantom bag från Céline. Jag bär sällan stora väskor och just denna modellen är på tok för stor för mig, ser nästan ut som att väskan är ute och går med mig, haha! Den har fått stå på hyllan i några år nu, onödigt! Mitt bästa köp kan nog vara en av mina Maxmara-kappor, kvaliteten är fantastisk och modellen är klassisk så den har jag fått mycket användning av genom åren.

Drömköp?
Platner arm chair från Knoll. Eftersom jag håller på att inreda ett nytt hem går mina tankar just nu mest åt inredning och denna fantastiska stol har stått på önskelistan länge. Så mitt drömköp får nog bli Platner arm chair i blå sammet, designad av Warren Platner.

Din definition av den perfekta…
… Fredagskvällen: Den börjar med inhandling av helgens blommor, mat och vin. Att mysa runt hemma med musik och ett glas rött och förbereda kvällens middag medan man väntar in gästerna är oslagbart, då trivs jag.

… Lördagsmorgonen: Sova så länge jag vill och vakna upp med frukost på sängen kan vara min perfekta lördagsmorgon! Gå en långpromenad med mina hundar och njuta av en dag utan måsten.

… Söndagseftermiddagen: Söndagar spenderar jag gärna med vänner, gärna en brunch eller en lunch i solen.

Berätta något väldigt få vet om dig?
– Hmm, det var en svår fråga men jag vill säga att jag är en jäkel på att sy och få vet om att jag satt uppe en hel natt med Ida Lanto och Petra Tungården för att paniksy klänningar till Melodifestivalen. Det är en natt jag sent kommer att glömma! Det är inte så många som känner till min dolda talang men tur är väl det eftersom många av mina vänner jobbar som stylister.

Här hittar du Mathildas blogg: mathildaweihager.metromode.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!