Mode

Metro Modes nya modebloggare Tyra-Stina Wilhelmsson: “Min stil är lite som lego”

Överraskande, galen och färgstark – så beskriver vår nya bloggare Tyra-Stina Wilhelmsson sin härliga stil. Vi välkomnar Tyra-Stina i gänget och ser fram emot att få inspireras av hennes kreativa modekänsla! Här delar hon med sig av sitt mest onödiga köp någonsin, vad som gör henne riktigt glad och guldkornen du inte vill missa i New York. 

Berätta om dig själv – vem är Tyra-Stina och hur ser ditt liv ut just nu?
– Jag är några dagar från 21 vårar gammal och nyss hemflyttad från magiska New York där jag spenderade en period för modestudier och galenskap. Ursprungligen kommer jag från en liten fiskehamn i Skåne vid namn Borstahusen där jag vuxit upp med mamma, pappa, bror och hund. Idag frilansar jag som skribent, fotograf, stylist och kreatör – samt bloggar här på MetroMode! Jag är en person som lever för kontraster och ständigt måste känna något, måste ha puls och äventyr – därför lägger jag även en del resurser på att resa, upptäcka nya kulturer och finna nya inspirationsplattformar. Jag har aldrig varit mer taggad på att inspirera och på att bli inspirerad!

Vad kommer vi att få ta del av i din blogg?
– Mitt hårt bultande modehjärta, mina guldgruvor världen över och min utanför-boxen-stil-spionering. Jag är inte en killer för trender men älskar däremot att gräva mig djupt ner i grändernas väggsprickor och skrota fram något gammalt för att mecka ihop det till något nytt. Ni kommer även få ta del av mina rosa skor, djupa tankar, svarta läppar och galna outfits.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Jag har alltid använt min stil som ett verktyg för att uttrycka en känsla eller ett humör – lite som ett lego som varje dag kan byggas om, byta front och figur. Jag gillar att leka i mina outfits med färg, mönster, gammalt och nytt och därmed följer min stil inte världens rödaste tråd. Men tre ord för att beskriva min stil skulle nog vara överraskande, galen och färgstark.

Ditt mest onödiga modeköp?
– Mitt mest onödiga modeköp måste varit då jag lurade mig själv om att sommaren efter studenten inte skulle vara genomförbar utan en tuggumirosa väska från Saint Laurent. Efter en vecka på min axel kunde den inte vara mer ointressant, sockrig och söt så jag sålde den på loppis. Jag har alltid älskat rosa och gör det fortfarande men det blev för bara mycket till mitt vitblonda hår.

Och ditt bästa köp?
– Jag tycker att jag är ganska bra på at fynda och göra härliga modeköp men ett av mina senaste bästa var för någon vecka sedan när jag klickade hem en vintage klassisk logodröm från Dior – i gammelrosa och vitt – från Vestiaire Collective.

Vad är det dyraste du har i garderoben?
– Dyrast i kärlek och genuinitet; min bortgångne morfars rutiga vintagekavajer. Jag bär dem till allt, gärna bak och fram – för extra karaktär och power.

Här hittar du Tyra-Stinas blogg.

Vilka tre modeköp satsar du främst på i vår?
– En godisbit ur Jacquemus SS18-kollektion La Bomba, en fiskehatt (helst om jag hittar någon som inte nuddar miljonen från Chanel) och ett par pastelliga sandaler med klack fast med vardagsvolym, kanske från tantsöta Loq.

Vad gör dig riktigt förbannad?
– Att cykla i kraftig motvind, kaxighet, negativet och opålitliga människor.

Vad får dig att skratta?
– Överraskningar, D-vitamin, chokladfondanter som rinner, min pojkvän Lucas, dans i alla olika former, nya (garderobsberikande) inköp och min familjs höjd i taket samt de sjuka internskämten som följer därefter.

Vad är det första du gör när du kommer hem efter en lång dag ute?
– Det finns två utfall, antingen hoppar jag i min ruskigt urtvättade plyschmorgonrock, kletar bort sminket och gräver ner mig i ett kopp te eller så dressar jag om helt, testar en ny klädkombination, sminkar mig med någon ny färg på ögonskugga eller klipper av en tröja bara för att se hur det blir.

Dina topp 3 guldkorn i New York?
– Tre guldkorn i New York? Jag har 3000! Men om jag tvingas välja:
1. Maryam Nassir Zadeh, Lower East Side. New York’s bästa “håll-käften”-modemecka.
2. Box & Flow, Nolita. Ta en klass med Oliva som äger stället. Bästa fysiska och mentala träningen någonsin!
3. Dudley’s, Lower East Side. Ja, LES är mitt absoluta favoritområde i NYC! En favoritkrog på hörnet av välkända Orchard Street. Ät deras banankaka, take-away-mat, burgare eller kale salad.

Bonustips! Folksbier, Caroll Gardens Brooklyn. Ta en taxi till Kinfolk efteråt och digga hela natten lång till tung livehiphop och dansglada brooklynbor.

Hur ser dina vårplaner ut?
– Sedan min student, eller också generellt i vårt samhälle, upplever jag att det finns en outtalad hets kring vad man har för planer, vad man skall plugga, vilka jobb man skall söka, vilka resor man skall göra. Som ett svar på den känslan tänkte jag låta vinden visa vägen till hur min vår skall formas. Självklart skall jag jobba och kämpa i rätt riktning men bara med sådant som känns rätt i hjärtat just nu. Man behöver inte alltid veta det ovissa, eller ta reda på det. Jag finner livsgnista i att inte veta vilka överraskningar som lurar runt hörnet!

Här hittar du Tyra-Stinas blogg. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!