Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

METRO MODES NYA TRÄNINGSPROFIL

_ESD5047
 
 
Sofia Sjöström, även kallad PT-Fia är Metro Modes nya träningsprofil. Lär känna henne bättre här!
 
 
Hej Fia! Du är ju Metros nya träningsredaktör. Hur beskriver du dig?
– Som en arbetsam och lagom hurtig person som tycker mycket om att laga mat, vardagscykla och bulla upp med bruncher på helgerna. Jag tycker om att jobba, älskar känslan efter ett riktigt hårt träningspass och har en positiv inställning till det mesta.
 
Berätta om dina erfarenheter!
– I mitt yrke har jag fått uppdrag som träningsprofil i Veckorevyn, träningsexpert i Vakna med NRJ, PT i Sveriges Radio P4 med Lotta Bromé, Skribent för Egoboost Magazine och jobbat heltid som personlig tränare och kostrådgivare. Jag driver två egna företag inom hälsa, är ambassadör för Kari Traa, frilansar och är nu i slutfasen på min första bok som kommer ut i vår. På det privata planet har jag upplevt psykisk ohälsa genom utmattningsdepression vilket gett mig en värdefull erfarenhet som är ovärderlig i mitt yrke, speciellt eftersom det blir allt vanligare bland oss alla och det behövs pratas mer öppet om.
 
Vad kommer du bidra med till Metros läsare?
– Jag kommer fortsätta skriva om hälsa med samma budskap som jag alltid gör; Vi behöver se helheten, gå tillbaka till oss själva och lära känna vår egen kropp. Helt enkelt ta in mer sunt förnuft och lyssna mindre på yttre verktyg. Förhoppningsvis kommer det bli mycket inspiration, tips och nytt! Jag kommer även lyfta alla typer av hälsa och pratar ibland om sådant som är obekvämt att ta upp, som psykisk ohälsa, träningshets och hälsostress.
 
Vad får vi läsa om i din blogg?
– Jag tycker mycket om att öppna upp för diskussioner med läsarna och ber dem ofta dela med sig av sina erfarenheter. Vi pratar om allt från matångest, psykisk ohälsa, ifrågasätter trendiga dieter och “allt-eller inget” -tänk. Det blir helt enkelt allt från hälsa på olika plan, tips för en hälsosammare livsstil, ord från min egen vardag och välmående och mycket mat- och träningsinspiration. Vill också nämna min kärlek till frukostar så det blir en hel del frukostbilder.
 
Hur tränar du just nu?
– Jag kör militärträning 3 gånger i veckan – morgonpass. Det är något speciellt att gå upp halv sex för att kräla i lera med andra vuxna. Tycker väldigt mycket om det! Utöver det är jag dagligen vardagsaktiv med cykel och egna ben. Funderar på att lägga in någon form av renodlad stabilitetsträning för att stärka baksidan lite extra.
 
Det här med nyttig mat, behöver det vara så svårt?
– Verkligen inte. Mycket handlar om att komma tillbaka till det här med att stressa mindre vid måltider så vi slutar kasta i oss maten, dvs äta långsammare, hitta bestämda tider så du äter mer regelbundet och framförallt känna in din egen mättnadskänsla. När är du mätt? När blir du nöjd? Äter du dig faktiskt mätt eller tror du att du äter dig mätt? Vi behöver känna in vår egen kropp och dess signaler.
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!