Mode

Pamela Bellafesta och Martin Hansson listar de bästa snackisarna från Stockholms modevecka

Stockholms modevecka har passerat för denna gång. Metro Modes stilproffs Pamela Bellafesta och Martin Hansson har summerat det bästa (och de största snackisarna) på Fashion Week Stockholm 2016.

Pamela bellasta

Vänd ryggen till
I vår ska trycket sitta på ryggen istället för på bröstet. Trenden sågs hos bland andra Stand och Ida Klamborn.
 
Ljus färgskala
Ljusa toner av vitt, beige och sten kommer att vara helt rätt i vår.
Ida-sjostedt
Rosa + rött Rosa och rött, ihop eller var för sig – oavsett är det dessa två färger som dominerar i vår på killar såväl som tjejer.
Hos: CMMD SWDN, Stand, Ida Klamborn, Stylein, Greta Gram, Jennifer Blom,
 
Djuriskt
Låt djuret inom dig komma fram, och då gärna via ytterplagget som hos Whyred och Stand.
 
Långa siluetter 
Skapa långa lediga silhuetter i vår med lager på lager. Långa sidenkappor är en vinnare. (Bild från Stylein)
stylein

Hår och make-up 
Håll det neutralt eller stick ut ordentligt! Inspireras av By Malinas mörka läppar (på bilden), ATP Ateliers välmarkerade ögon eller det våta håret hos Ida Klamborn.
Bymalina

Häftigaste visningen
Diana Orving lät sin visning bli en balletinspirerad show, koreograferad av Alexander Ekman. Helt klart veckans vackraste visning.
diana orving

Säsongens comeback
Rodebjer anordnade modeveckans intimaste visning med en middag på Ulrikdals slottsteater. Vi hälsar Sveriges modedrottning välkommen tillbaka!
 
Kändisar på front row
Artisten Sambina Ddumba och teveprofilen Jessica Almenäs var frekventa och välklädda besökare på front row.
 
Trend streetstyle
En trend inom streetstyle var livfulla kläder. Borta är det svarta och in kom färger och mönster i glada kombinationer.
 

Martin Hansson listar topp 5 största snackisarna från front row

1. Hetaste färgkombinationen våren 2017
En av vårens stora trender är att bära rosa och rött tillsammans. En färgkombination som vi kan se dominerar vårsäsongen på killar såväl som tjejer. En stilsäker och vågad färgmatchning att lägga på minnet.
 
2. Alex och Sigge debuterar som catwalkmodeller
Alex Schulman och Sigge Eklund är podcastpratare, skribenter, författare – och nu också modeller. När nystartade klädmärket Daisy Grace under Stockholms modevecka visade plaggen så äntrade Alex och Sigge catwalken tillsammans med kända namn som Julia Frey och Happy Jankell. Snyggt och nytänkande.
 
3. Premiärvisning för ett nytt modemärke
I april tidigare i år lanserade systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman sitt egna klädmärke Daisy Grace. Under Stockholms modevecka visade de upp höstkollektionen för en kändistät publik och fick stående ovationer av front row-publiken.
 
4. Supermodellen med kändisstatus
Svenska supermodellen Caroline Winberg är bosatt i London – men öppnade under Stockholms modevecka en visning mästerligt. Med sin längd och vackra unika utseende kan Caroline inte gå många meter utan att bli fotograferad och hyllad på stan.
 
5. Modeskaparen Johan Lindeberg är tillbaka
Ett av svenskt modes största designernamn har återvänt. Efter nästan tio år i New York så är modeskaparen Johan Lindeberg tillbaka på märket som han själv grundade och som bär hans namn.
– Jag är feminist och det är den starka och oberoende kvinnan som står i fokus nu. Ni kommer bland annat att se mycket av det skräddarsydda, sportiga och en hel del skinn framöver, säger Johan Lindeberg i intervju med Elle.
 
Foto på Pamela Bellafesta: Stureplan.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!