Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

"Mindre är mer" är modevärldens favoritslogan just nu. Men låt dig inte luras av

Mode

Minimalism

”Mindre är mer” är modevärldens favoritslogan just nu. Men låt dig inte luras av namnet. Minimalism betyder inte trist och färgfattigt – tvärtom.

Klargult, brinnande orange och poppigt lila. De starka nyanserna dominerar vårens färgskala, och de har även sin självklara plats i minimalismen, hur motsägelsefullt det än verkar. Nyckeln ligger i enkelt och rakt skurna plagg snarare än i nedtonade färger. Var inte rädd för att färgmatcha!

Den gamla blåbrallan kommer i nya skepnader den här säsongen. Framför allt syns denim i fler plagg än byxor. Den moderna kvinnan – som företräds av designtrojkan Stella McCartney, Phoebe Philo (Céline) och Hannah MacGibbon (Chloé) – älskar sina jeansblusar och denimkavajer.

Den nya silhuetten är en viktig ingrediens i den minimalistiska trenden. Borta är regeln om att man måste matcha en vid topp med smala byxor (eller vice versa). Nu får silhuetten gärna vara rak och vid hela vägen. Och det innebär en comeback för klassikern ”klänning på byxa”.

Av: Marcella Mravec

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind