Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

MITT MODELIV – COLUMBINE SMILLE

Columbine är moderedaktör på modetidningen Styleby och driver bloggen columbine.freshnet.se på Fashion Networks.

 

Mitt favoritplagg var…
Definitivt en regnkappa som jag tjatade till mig vid fyra års ålder med nyckelpigsvingar i chockrosa med stora svarta prickar. Jag bar bara prickigt som barn. Jag har nog aldrig varit så lycklig över ett plagg, än i dag, som jag var över den regnkappan. Jag hade den varje dag, även om solen sken.

I högstadiet såg jag ut som…
Jag hade ingen crazy stil eller hakade på typ savannahtrenden med buffaloskor. Jag hade nog verkligen en stil, men lite mer subtil och inte så uttalad. Jag stack inte ut. Däremot bar jag en grön ormskinnsmönstrad topp som jag då tycke var så fab! Jag har alltid älskat färg och mönster, men var inte lika vågad då. Under högstadiet var det viktigare att vara snygg än att ha en stil.

Men nu har jag hittat min stil och den är…
Påklädd, men feminin. Inte gullig, snarare mer kvinnlig. Jag har en fäbless för lager på lager. Jag är väldigt mycket för kontraster, på alla möjliga sett – mönstermixar och udda material.

Min stilförebild är…
Jag har inte bara en – men min farmor är min största förebild och en gudinna på att klä sig! Hon är riktigt piffig och har en inspirerande stil. Trots att hon närmar sig 90 år så kan hon glida in i ett par guldsandaletter och en härlig sarong från Marrakech.

Det värsta jag vet när folk har på sig är…
Nu säger jag ett sånt där übertråkigt förespått svar – men jag tycker inte att det finns några rätt eller fel. Om man verkligen känner sig bekväm i något så utstrålar man det. Allting kan vara rätt om man kombinerar plagget på rätt sätt. Men något som svider i mina ögon är en kort avklippt jeanskjol, vadlånga tights med ett par gamla ballerinaskor. Men jag vill aldrig säga aldrig. Men just den kombinationen orsakar kväljningar.

Jag önskar att jag hade råd med…
Vad önskar man att man inte ha råd med! Jag skulle vilja köpa ett stort hus i Italien, på Sicilien. Dit alla vänner och familj kunde komma och hälsa på och bara njuta!

När jag vill göra intryck har jag på mig…
Jag tycker det beror på vem man vill göra intryck på. Jag tror att jag tenderar att välja outfits som känns ganska oväntade, men som fortfarande är jag.

Jag skulle vilja begravas i…
Gud! Modedrömmen skulle vara att bli begravd i haute couture, kanske iförd Givenchy. Men annars vill jag begravas i något som signalerar min stil, någon chic liten klänning. Något som utstrålar något positivt!

 

Av. Petra Tungården

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!