Mode

MITT MODELIV: LARS WALLIN

 

Designern Lars Wallin är aktuell som ny couturedesigner för NK i vår när varuhuset återupplivar den gamla couturesalongen i Rosenrummet. Här är hans modeliv.

Mitt favoritplagg var…

Jag var ganska matchande av mig som liten. Min mamma sydde massa kläder till mig. Jag kommer ihåg att jag hade en blå tröja med en vit pudel på som jag älskade. Jag hade en ganska lillgammal stil med lackskor och olika kostymer till. Men om vi ska tänka design så kommer jag ihåg ett par röda lackskor som jag köpte i Paris och ett par benvita ridbyxor som jag köpte i Sundsvall av alla ställen som jag gick runt i och fantiserade om att det var en dyr designer som hade skapat dem.

I högstadiet såg jag ut som…

Då var jag ganska tråkig! Jag hade det inte jättelätt i högstadiet eftersom jag var ganska mobbad. Jag var ofta före alla andra med trender och det accepterades inte. Ofta fick jag höra många taskiga kommentarer – det räckte med att man hade kortare byxor med utstickande strumpor för att bli uppmärksammad.

Men nu har jag hittat min stil och den är…

Väldigt avslappnad och bekväm. Jag får ut mycket av det extrema i min design och gillar att klä mig ganska enkelt, men ändå snyggt. Klart att jag ibland svävar ut lite men jag trivs bäst i en slimmad och välsittande kostym.

Min stilförebild är…

Tom Ford! Han har ett helhetstänk som gör honom unik. Han lyckas alltid skapa rubriker och ett starkt ha-begär med allt han sätter sitt namn på. Alltid tidlöst men väldigt sensuellt….

Det värsta jag vet när folk har på sig är…

När folk kopierar en look rakt av, utan att den är förankrad i deras personlighet. När kläderna känns som en fasad.

Jag önskar att jag hade råd med…

Ett eget ritat hus, på ett tak mitt i Stockholms innerstad. Ett hus byggt i enbart glas och betong! Med en tillhörande enorm trädgård!

När jag vill göra intryck har jag på mig…

Då sätter jag alltid på mig en snygg, men bekväm kostym likt den jag har på mig idag i färgen grått och skönaste materialet kashmir. Jag tycker det är viktigt att man känner sig bekväm i det man bär, annars blir det aldrig bra.

Jag skulle vilja begravas i…

Jag vill helst kremeras! Men om jag skulle begravas så skulle det bli i en kista fylld av strasstenar!

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!