Mode

Mitt Modeliv med Elina Malm: “Jag är riktigt bra på mitt jobb och att få folk att skratta”

Varje vecka möter Mitt Modeliv kända profiler inom mode, träning, musik, och livsstil. Den här veckan har vi ställt ett gäng frågor till vår grymma redaktionschef på Metro Mode, journalisten Elina Malm. Elina berättar om allt i från vad hon drömde om som liten, till hur hon halkade in på digital journalistik men också om vad som fick henne att gråta så sent som i går… 

Elina-malm-redaktionschef-metro-mode

När jag var liten drömde jag om att bli…

Journalist. Och det blev jag också trots att mina lärare hela tiden tjatade om att ingen fanns en framtid för journalister. Där fick dem.
 
Men i dag jobbar jag som…

Redaktionschef för Metromode.se. Hinner inte skriva lika mycket längre men när jag väl får ur mig ett par rader emellanåt blir jag glad i magen.
 
Jag valde mitt yrke för att…

Jag har alltid har älskat att skriva. Föll in på digitala medier av en slump efter min kandidatexamen och blev kär i den snabba utvecklingen och allt som det innebär att vara digital journalist.
 
Det bästa med mitt jobb är…

Att få vara med och påverka vad vi ska ha för innehåll på Metromode.se och att få jobba med så härliga människor runt omkring. Jag tror stenhårt på emotionellt ledarskap. Vi skrattar för jämnan på den här redaktionen och det är en del av att det går så bra för Metro Mode just nu.
 
I högstadiet såg jag ut som…  

Herregud, så många faser jag gått igenom. Alltid lika kul att öppna upp fotoalbum från förr. Tyckte garanterat att jag var dösnygg i allt men dessa foton bevisar motsatsen.
 
Men nu har jag hittat min stil och den är…

Enkel och herrinspirerad. Jag gillar skjortor, rakna linjer, oversize-tröjor och gubbpjuck till vardags. När jag går ut är min stil ungefär detsamma men då med höga klackar.
 
Inte för att skryta men jag är riktigt bra på…

Mitt jobb. Och att få folk i min omgivning att skratta.
 
Jag känner mig som snyggast när…

Jag har sommarfräknar i ansiktet, nyfixade ögonbryn och stökigt svall som är överallt och ingenstans.
 
Det plagg jag gärna spenderar mest pengar på är…

Tråkigt nog bra basplagg som jeans, skjortor och kavajer. Synd att det tog mig ungefär hela livet att fatta grejen med att investera i kläder och skor i bra kvalité bara…
 
Det snyggaste plagget på en tjej tycker jag är…

Med en snygg t-shirt och jeans kommer man långt.
 
…Och på en kille?

En riktigt bra håll käften-kostym.
 
Det dyraste jag köpt i klädväg är…

Min vintage-Rolex som jag unnade mig i höstas. Den står för så mycket mer än bara materiell lycka. Min klocka betyder att det gick vägen för mig och min dröm efter åratal av blod, svett och tårar.
 
Om jag fick åka var som helst här och nu hade jag…

Packat väskan och åkt till min kompis Janina som bor i Los Angeles. Där finns allt och jag vill bara tillbaka dit hela tiden. Allting är så okomplicerat i den stan…förutom trafiken då.
 
Något folk inte vet om mig är…

Att jag är väldigt rolig. Detta har bekräftats av fler personer utöver vänner och familj. Jag lovar.
 
Sist jag grät var…

Igår. Jag gråter alltid en skvätt när jag tittar på ett djurklipp. Allt från söta kattungar till elefanter som far illa. Jag måste söka hjälp för mitt djurklippsberoende. Kan liksom inte sluta titta, dela, kommentera djurklipp på Facebook.
 
Elina-malm-redaktionschef-metro-mode

Här kan du få ett smakprov på hur vardagen ser ut för Metro Modes redaktionschef Elina Malm på Instagram >> 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!