Mode

Mitt Modeliv med Emma Danielsson: “Jag såg ut som en galning i tonåren”

Emma Danielsson
Den här veckan har Mitt Modeliv träffat Expressens moderedaktör och bloggare, Emma Danielsson. Som vanligt blandar vi hejvilt bland frågorna för att få ut det mesta av vår intervjuperson.
 
Många tror att mina arbetsuppgifter är ungefär såhär…
En vanlig uppfattning är nog att man bara går på olika visningar och events, dricker bubbel och minglar dagarna i ända. Ofta är det ju den mer glamourösa delen av jobbet som kommer med i bloggen.
 
Men egentligen är de såhär…
När man jobbar med dagspress är det alltid snabba puckar och stressiga deadlines. Man måste vara säker på sina åsikter och sedan vara snabb på att skriva. Ibland jobbar jag sena kvällar och nätter med en tidning som ska gå till tryck någon timme senare. Sen är det fortfarande så att jag har världens bästa jobb. Och så har jag turen att ha ett väldigt flexibelt jobb. Det innebär att jag oftast jobbar vart jag vill och när jag vill. För mig är det världens största lyx.
 
I högstadiet såg jag ut som…
En galning! På högstadiet började jag experimentera med kläder och mode och på gymnasiet gick jag fullständigt bananas i mammas gamla sjuttotalsgarderob. Jag minns bland annat ett par illgröna utsvängda byxor, en randig morgonrock som jag klippte av till en klänning och en hemmasydd snortajt jumpsuit i sammet. Ja ni fattar grejen…
 
Men nu har jag hittat min stil och den är…
Lite schizofren är den nog nu också. Ena dagen är det lång romantisk bohemklänning och nästa slitna jeans och skinnpaj. Det finns något som är fint med de allra flesta stilar så varför begränsa sig?
 
Något jag aldrig skulle sätta på mig är…
De där riktiga klumpiga platåskorna med hög traktorsula är inte riktigt min grej. Men man ska aldrig säga aldrig. Sånt brukar man alltid få äta upp.
 
Jag trivs bäst att gå klädd i…
Slimmade jeans och skinnjacka. Sen kör jag gärna en skönt oversized linneskjorta och ett par snygga lågskor till. Det är den där klassiska vardagsuniformen som jag inte skulle kunna leva utan.
 
Något folk inte vet om mig är…
Det är inte många som vet att jag är en riktig sporttjej. Jag älskar att kolla på sport på tv, helst fotboll, hockey och vintersporter. Jag har själv spelat fotboll i många år och har även tränat yngre tjejer i fotboll i en herrans massa år.
 
Det dyraste jag har spenderat pengar på i klädväg är…
Väskor lägger jag gärna pengar på. Det är oftast en bra modeinvestering och de brukar åldras fint med åren. Det dyraste köpet är nog min PS11 från Proenza Schouler som jag köpte under en tjejresa till New York. Jag älskar den precis lika mycket nu som då.
 
Det första jag gör när jag kommer hem är…
Att krama om lilla Ingrid. Sen kramar jag om min fantastiska sambo. Efter det kör vi familjemiddag med hemlagat käk och lite skön musik i bakgrunden.
 
Inte för att skryta men jag är riktigt bra på…
Bollsporter, språk, matlagning och nätshopping.
 
Sedan jag blev mamma till mi dotter har mitt liv förändrats på så sätt att…
Livet är annorlunda på alla tänkbara sätt. Det har kommit in någon i mitt liv som är så mycket viktigare än allt annat. Tidigare var det mycket flängande på events och resor men nu tillbringar jag mycket mer tid hemma. Ingrid är alltid nummer ett!
 
På min dödsbädd kommer jag inte ångra att jag…
Jag brukar aldrig ångra saker, varken sådant jag gjort eller sådant jag aldrig gjorde. Det finns liksom ingen anledning, man mår så mycket bättre av att bara vara nöjd med tillvaron. Men jag är väldigt glad att jag struntade i min utbildning och hoppade på modetåget i stället. Det gav mig världens roligaste jobb.
 
 
Läs även Mitt Modeliv med:
Isabel Adrian: ”Ibland stänger jag in mig i garderoben där ingen hittar mig”
Daniel Redgert: ”Ödmjukhet är någonting jag måste jobba med”
Michaela Forni: ”Jag älskade att ha idominsalva på läpparna”
Mona Johannesson: ”Jag tillhörde dem som ville se ut som alla andra”
Emilia de Poret: ”I tonåren bytte jag namn till Angel”
 
 
Av: Elina Malm

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!