Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

Mitt modeliv: Sofi Fahrman

Sofi Fahrman är aktuell med sin tredje bok “Elsas Hemligheter”, som i höst också blir webbprogram för TV3 Play.

Mitt första favoritplagg var…
– Det är så simpelt och klyschigt att säga, men när man sprang på de perfekta jeansen! Jeansen som fick rumpan att se plutig ut och benen gasellånga. Jag har hållit kvar i två par Acnejeans, som nu är så pass slitna att de ser figursydda ut, men de funkar i alla lägen – fortfarande.

I högstadiet såg jag ut som…
– Klädmässigt är vi inte långt borta från det modet i dag med tajta polotröjor och 90-talstrenden som råder. Däremot förundras jag än i dag över mina söndernoppade ögonbryn och hur det kunde vara trendigt.

Men nu har jag hittat min stil och den är…
– Jag brukar säga att min stil är lite schizofren. Om man skulle gå igenom outfitbilder på bloggen ser man tydligt att jag anpassar min stil efter miljön jag befinner mig i. Man skulle kunna säga att jag är en kameleont. På Rivieran klär jag mig lyxigt bohemiskt medan jag på New Yorks gator anammar citychic-stilen. Jag är en liten ödla som ändrar skepnad gentemot hur stenen ser ut under…

Min stilförebild är…
– Sedan jag fick den här frågan för första gången för några år sedan så har mitt svar alltid varit Kate Moss. Men nu på senare dagar tycker jag att hon blivit lite tråkig och förutsägbar, även fast det är det som gör hennes stil. Just nu hämtar jag största skopan inspiration på alla fantastiska streetstylebloggar, som går lite närmare och synar i sömmarna.

Det värsta jag vet är när folk har på sig…
– En stil som de känner sig obekväma i eller plagg som de inte trivs i. De har bara copypastat en trend från catwalken utan att fråga sig själva om trenden passar deras stil eller figur. Blir det nej på någon av dessa två – så tycker jag att man ska skippa de plaggen och satsa på kläder som återspeglar en själv och som är smickrande för just din kropp.

Jag önskar att jag hade råd med…
– Då skulle det absolut bli en Hermésväska! Jag har intalat mig själv att när man väl har en dinglandes på sin arm så spelar det ingen roll vilken it-väska som råder – jag skulle vara nöjd. Vilket självklart är en lögn.

När jag vill göra intryck tar jag på mig…
– Om jag ska filma under New York Fashion Week eller ska gästa en morgonsoffa så brukar jag satsa på färg och försöker undvika svart i dess mån – det är bara så trist! Mer glamour och höga klackar åt folket!

Jag skulle vilja begravas i…
– Gud, vilken fruktansvärd fråga! Naken med mitt lovebraclet på!

Foto: Scanpix
Av: Petra Tungården

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!