Mode

Mode 2024: Vi listar årets stora trendfärger

Osäker på om persika är din färg? Som tur är finns det massor av snygga valmöjligheter bland årets trendiga kulörer. Vi listar årets mest moderiktiga färger!

Foto: Instagram @givenchy/@loewe

Det har blivit dags att uppdatera garderoben med årets trendfärger! Här hittar du nyanserna som modeskaparna älskar just nu.

Ljusgult

Ljusgult är en nyans som vi har sett en hel del på visningarna inför 2024. Denna blinkning till fjolårets massivt populära “quiet luxury”-trend har fördelen att den är tillräckligt neutral att erbjuda en mängd olika stylingmöjligheter, samtidigt som den känns intressant och fräsch.

Foto: Instagram @givenchy

Ljusblått

Det har knappast rått brist på olika nyanser av blått i visningarna inför våren och sommaren 2024, och just ljusblått känns extra rätt just nu. Inte nog med att denna kulör är underbart somrig, den är dessutom smickrande för de flesta hud- och hårfärger!

Foto: Instagram @buci_nyc

Orange nyanser

Utan tvekan är det vår- och sommarmodet som vi har att tacka för att färginstitutet Pantone utsett “Peach Fuzz” till årets färg. Visningarna har kryllat av olika nyanser av orange och persikofärgat, så om du någonsin varit sugen på att investera i dessa färger är 2024 rätt år att göra det – vi lovar att det kommer blåsa nytt liv i din stil!

Foto: Instagram @fendi

Stålgrått

Grått är visserligen en färg som aldrig är ute, men eftersom den har varit ett stadigt inslag under modehusens vår- och sommarvisningar måste den ändå nämnas i detta sammanhang.

Hur gör man då för att ge denna klassiska färg en samtida känsla? Krångla inte till det, utan gör som modeskaparna och bär grått från topp till tå för en enkel och trendig look.

Foto: Instagram @16arlington

Rött

Höstens trendfärg hänger med oss även in i 2024! Denna färg känns mer vuxen och sofistikerad än fjolårets Barbie-rosa trend och går att styla för de flesta tillfällen. Ett hett tips? Investera i en snygg röd klänning till sommaren – de kommer nämligen synas överallt!

Foto: Instagram @brandonmaxwell

Änglalikt vitt

Vi kan så gott som garantera att 2024 är de vita klänningarnas år! På senare tid har designerns gjort denna klassiska basfärg intressant genom att leka med olika material – bland annat ull, bomull, siden och chiffong – och resultatet är det mest änglalika modet vi sett på länge.

Foto: Instagram @prada

Pistagegrönt

Fjolårets limegröna trend har i år övergått i en något mer vilsam pistagegrön – eller helt enkelt ljusgrön – nyans. Bottega Veneta, Gucci och Ferragamo är bara några av de modehus som har visat upp kreationer med denna sköna färg inför våren och sommaren 2024.

Foto: Instagram @jw_anderson

Silver

Om guld inte är din färg kan vi glädja dig med att silver är riktigt stort i år. Och det gäller inte endast smycken utan även byxor, klänningar, väskor och skor. More is more i det här fallet – se bara Alexander McQueens vassa look nedan!

Foto: Instagram @alexandermcqueen

Chokladbrunt

Brunt var en av 90-talets trendigaste kulörer, så det är inte konstigt att den gjort comeback tillsammans med andra typiska stilgrepp från samma årtionde. I år har färgen verkligen fått genomslag i modevärlden, något som gäller allt från kläder till skor och väskor. Men nöj dig inte med enstaka detaljer om du får feeling: hos bland andra Givenchy, Max Mara och Saint Laurent har färgen nämligen synts i ensembler där den har dominerat från topp till tå.

Foto: Instagram @loewe

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!