Mode

Modellen Halima Aden är den första att bära hijab och burkini i “Sports Illustrated”

Den 21-åriga modellen Halima Aden har skrivit historia! 2019 blev hon den första modellen att bära hijab och burkini i ett uppslag i Sports Illustrated.

Foto: @halima 

2019 annonserade tidningen Sports Illustrated att den 21-åriga modellen Halima Aden skulle synas i deras baddräktsnummer, och när numret kom ut gick Halima Aden till historien som den första muslimska modellen att bära hijab och burkini i Sports Illustrateds Swimsuit edition.

“Kvinnor, allt är möjligt!!! Att vara med i Sports Illustrated är så mycket större än mig. Det skickar ett meddelande till  samhället och till världen att kvinnor med alla olika bakgrunder, utseende, uppdrag… kan stå tillsammans och bli firade. Tack så mycket @si_swimsuit & hela teamet för att ni gett mig denna fantastiska möjlighet”, skriver hon på sin Instagram.

Läs också: Vogue har för första gången en modell med hijab på omslaget

I tidningen berättade hon om uppväxten i Kenyas flyktingläger Kakuma och att hon efter det flyttade till USA. Fotografering med Sports Illustrated var i just Kenya, vilket fick henne att tänka tillbaka på sitt 6-åriga jag.

“Jag tänker tillbaka på mitt sexåriga jag som befann sig i ett flyktingläger i samma land”, säger hon och fortsätter:

“Så att växa upp för att leva den amerikanska drömmen och sen komma tillbaka till Kenya och fotas för Sports Illustrated i de vackraste delarna av Kenya – det är en historia som jag inte trodde att någon kunde göra.”

Källa: @halima

Källa: Femina / Sports Illustrated 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!