Mode

15 modemisstag alla gör när de är i 20-årsåldern

Man lär sig av sina misstag, brukar det ju heta, och det finns vissa saker vi gjorde när vi var 20 som vi nu (äntligen) har slutat med. Är du 20-någonting just nu? Grattis – då har du fortfarande chansen att undvika de här 15 missarna.

Foto: Unsplash

1. Köpa nya underkläder eftersom du är för lat för att tvätta

Det kanske inte är det mest ekonomiska du kan göra. Investera i några par underkläder som du gillar och börja tvätta regelbundet istället.

2. Köpa en klänning som du vet inte är din stil, men din kompis tycker att den passar dig perfekt

Varenda gång du ser den där klänningen hänga oanvänd i garderoben kommer du bli arg på dig själv för att du inte sa att du inte gillade den. Lär dig säga nej och köp ingenting du inte gillar.

3. Köpa någonting som du tror komma förändra ditt liv

Tyvärr så är det endast ditt banksaldo som kommer förändras.

4. Tro att du inte kan ha samma outfit två gånger för att folk ska känna igen den och döma dig

Så länge du inte är Beyoncé så har ingen koll på alla dina outfits. Det är bättre att du har samma outfit några gånger än slösa pengar på nya inför varje festkväll.

5. Tokköpa billiga kläder och accessoarer och sen klaga på att du aldrig har råd att köpa någonting fint

Försök planera dina inköp väl, då kommer du har råd med (nästan) allt du vill ha.

6. Köpa exakt samma sak varje gång du är ute och shoppar

Du försöker intala dig att en detalj förändrar denna svarta t-shirt från de du redan har. Egentligen är det samma svarta tröja som du alltid köper. Anledningen till detta kan vara att du aldrig är riktigt nöjd med dina köp och att du alltid är på jakt efter det perfekta plagget.

7. Slänga dina favoritboots för att sulan är utsliten

Du har letat i år efter dem och spenderat mycket pengar på de perfekta skorna, men du är beredd att slänga dem trots att det går att sula om dem. Älskar du dem är de värda rätt behandling. Lämna in dem till skomakare på omsulning.

8. Ha på dig alldeles för små kläder för att du är rädd att gå upp en storlek, för att det skulle betyda att du var tjock

Sluta upp med det, ingen bryr sig om vad du har för klädstorlek. Köp kläder som passar dig, ett par för små kläder är inte smickrande på någon.

9. Köpa ett par skor fast det gör ont att gå i dem, bara för att de var fina

På något sätt lyckades du övertyga dig själv om att skorna kommer förvandlas till ett par mjuka tofflor om du använder dem i några timmar. Frågan är om du vill att dina fötter ska hata dig eller om du kan hitta ett par fina skor som både du och dina fötter kommer älska.

10. Köpa kläder som behöver strykas fast du vet att du inte äger något strykjärn

Plagget kommer du kunna använda en gång innan det är alldeles för skrynkligt. Kanske kommer du försöka göra en ångbastu av badrummet för att hoppas på att plagget blir slätt igen. Fast är det inte enklare att bara köpa ett strykjärn eller inte köpa plagget alls?

11. Överbetala för någonting endast på grund av att det är ett visst märke

Ibland är inte det dyraste märket av bättre kvalitet än ett billigare märke. En vit t-shirt är ofta av samma skrot och korn var du än köper den.

12. Inte köpa någonting som du älskar bara för att din kompis har samma sak

Som om världen skulle rasa samma för att ni skulle råka ha på er samma sak. Chansen för att ni skulle ha samma klänning vid samma tillfälle är dessutom ganska liten.

13. Köpa någonting riktigt fint och sen vara för rädd för att använda det

Du sparar plagget till ett speciellt tillfälle men du råkar vänta lite för länge och tillslut har du slutat gilla plagget. Just wear it!

14. Köpa någonting bara för att det är ett basplagg eller ett mångsidigt plagg, fast du egentligen inte gillar det

Det spelar ingen roll hur praktiskt eller allsidigt ett plagg är, använder du det inte så är det värdelöst

15. Spendera pengar på plagg som antingen är supertrendiga eller superklassiska, när du egentligen borde spendera dina pengar på nyckelplagg som formar din personliga stil

Än så länge har du kanske inte lyckats hitta din stil. När du väl hittat den så kommer allt falla på plats. Ett tips på vägen är att bara göra planerade inköp.

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!